Baklängesmålen ska halveras

Ett klart bättre försvarsspel ska lyfta Gunnebo IF till toppen.

12 april 2019 14:00

Förra året blev det en mittenplacering i division 6 och flest insläppta mål i serien, 59 stycken.

Med nya tränarparet Markus Harrysson och Peter Lönnblom siktar Gunnebo på att vara med toppen. Ska laget lyckas med detta måste försvarsspelet bli klart bättre.

– Vi släppte in flest mål förra året och målet är att vi ska halvera den summan den här säsongen, säger Markus Harrysson.

Därmed har fokuset under försäsongen legat på att få ordning på försvarsspelet.

– Det är något vi har tänkt in på hela tiden och vi har nött in det. Det är de sista veckorna som vi har tränat på anfallsspelet, säger Markus.

– Det har blivit bättre och bättre för varje match. Det har funnits bra intentioner från början, men de har blivit längre perioder för varje match som har gått, säger Peter Lönnblom, som kommer att vara spelande tränare.

En kvartett som blir viktig om Gunnebo ska lyckas med sin målsättning är Peter Lönnblom, Simon Walett, Daniel Fältsjö och Håkan Karlsson. Alla nyförvärv inför den här säsongen.

– Vi har en bra centrallinje i dessa fyra. Alla fyra kan det här och det underlättar en hel del för oss. Det ska vi självklart utnyttja så mycket det går, menar Markus.

Frånsett träningsmatchen mot Södra Vi, där blev fyra baklängesmål, så har Gunnebo bara släppt in ett eller två mål i matcherna.

– Vi har inte släppt till så mycket målchanser, menar Peter.

Något som Markus och Peter ska försöka återinföra är Gunneboandan i truppen som fanns när båda var verksamma i klubben i slutet av 2000-talet.

– När jag kom till Gunnebo och hela tiden jag var i klubben så var det en härlig Gunnebokänsla. Nu vet vi inte hur det har varit, men den vill vi ha. Det känns som spelarna har anammat detta, menar Markus Harrysson.

Inför seriestarten

Lag: Gunnebo IF.

Serie: Division VI, Vimmerby

Målsättning: Vara med i toppen.

Seriefavoriter: BK Boston, Vimmerby Akademi, Hjorted/Totebo.

Nyförvärv: Håkan Karlsson, Egzon Duraku, båda Västerviks FF, Simon Walett, Timo Nemi, båda Ankarsrums IS, Daniel Fältsjö, Peter Lönnblom, Johan Karlsson, alla BOIF, Daniel Adolfsson, Elias Hellman, Denis Komina, alla IFK Västervik, David Holm, comeback, Teo Torstensson.

Spelarförluster: Niklas Bengtson, Mohammed Ahmad, Sakhi Kasem, Anton Preusse, alla Västerviks FF, Majid Jafari, Ankarsrums IS, Linus Krossler, BOIF, Dawod Rahimi, Raz Mohammad Jafari, båda IFK Västervik.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rikard Nilsson