VIK-spelare drabbade av covid-19

Flera spelare i Västerviks IK A-trupp har drabbats av covid-19 och därför har verksamheten stängts ner med omedelbar verkan.

VIK har pausat verksamheten sedan laget har drabbats av covid-19.

VIK har pausat verksamheten sedan laget har drabbats av covid-19.

Foto: Jonathan Åhman

Ishockey2020-11-24 11:24

– Det är några stycken som vi vet är smittade och sedan har vi varit i Linköping och lämnat några tester, så det är väldigt oklart hur många som är drabbade. Vi har fyra tester som är på labb och några har fått veta att deras tester är positiva, säger VIK:s tränare Mattias Karlin i bilen på vägen hem från Linköping där han har varit och lämnat testerna.

Av de som är sjuka, är det någon som är allvarligt sjuk?

– Det är lite blandat, men det är ingen som är allvarligt sjuk. Det är lite olika symptom, men en spelare har ingen lukt eller smak. Det är ett klassiskt fenomen, så den är troligen smittad, svarar Mattias.

Vad händer nu?

– Det vi gör först och främst nu är att få ordning på allting runt omkring. Vi har ett sätt att jobba efter och det följer vi hela vägen. Vi informerar spelarna om vad som gäller.

Sedan det blev känt att smittan hade kommit in i A-truppen har all verksamhet pausats. Laget tränade varken under måndagen eller tisdagen.

På onsdagskvällen är tanken att VIK ska spela borta mot Södertälje i Hockeyallsvenskan.

– Vår läkare är i kontakt med Södertäljes läkare just nu där de bollar frågan fram och tillbaka. I nästa skede ska läkarna diskutera olika varianter. Vi har även informerat ligan, säger Mattias Karlin.

– Vi kan inte göra så mycket förrän vi har fått alla svar. VI har ett antal spelare som är sjuka och förmodligen kommer fler spelare bli sjuka.

Ett beslut om matchen mot Södertälje kommer att spelas eller inte kommer att lämnas under tisdagseftermiddagen.

– Det gäller att vi är ansvarfulla i denna situation och inte ser till att öka smittspridningen, säger VIK:s sportchef Emil Georgsson.

Karta: Plivit Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!