VIK har gjort klart med kanadensisk center

Gerry Fitzgerald. Så heter han, spelaren som ska leda Västerviks IK:s offensiv i höst.

Västervik 21 maj 2020 17:02

Emil Georgsson, sportchef i VIK, hintade om det i en intervju med Sporten tidigare i veckan. Under onsdagen skakade HockeyNews.se fram namnet. Och nu är det officiellt. Gerry Fitzgerald, senast i Lehigh Valley i AHL, är klar för Västerviks IK, det meddelade klubben i ett pressmeddelande på torsdagskvällen.

Fitzgerald, 26, är en högerfattad center som inte är särskilt stor (179 centimeter/75kilo), men beskrivs som en bra skridskoåkare med en hög arbetskapacitet.

En hockeyscout som Sporten varit i kontakt med säger att Fitzgerald rankas som en bra AHL-spelare men att det inte finns plats för honom i organisationen då klubbarna fyller på med yngre spelare som pockar på speltid.

Emil Georgsson:

– Gerry har sin största styrka i skridskoåkningen. Han är en tvåvägscenter som har haft en mer defensiv inriktning under hans tre säsonger i AHL. Detta ser vi som något positivt, då svensk hockey kräver att man klarar av spelet defensivt. Vi har fått väldigt goda referenser kring honom och tror att han kommer kunna vara med och bidra även offensivt.

Fitzgerald kommer senast från AHL-laget Lehigh Valley Phantoms där han stod för sju mål och elva poäng på 40 matcher i vintras. De två föregående säsongerna spelade Gerry också AHL-hockey, då i Minnesota Wilds farmarlag Iowa Wild. Han kommer ursprungligen från British Columbia i Kanadas västligare delar. Collegehockey spelade Gerry Fitzgerald under fyra säsonger I Bemidji State University Beavers i Minnesota I USA. Där stod han för 95 poäng på 139 matcher.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonathan Åhman

Ämnen du kan följa
västerviks ik
Ishockey

Fysisk forward är klar för VIK

Ishockey

Forwarden lämnar SHL-klubben – aktuell för VIK

Krönika

Nej, det är ingen bra idé, VIK

Ishockey

"Blir bara en säsong här för honom"

Ishockey

"Går inte att komma otränad i augusti"

Visa fler
Läs mer
Ishockey

Fysisk forward är klar för VIK

Tennis

Bästa tennis- och padelspelarna ska utses

Ishockey

Ung back uppges var klara för VIK

Sport

Spelarna sänker sina löner – igen

Sport

Lysenko kan bli avstängd i åtta år

Visa fler