Så firar de lokala sportprofilerna midsommar

Midsommarafton står vid fötterna. Vi har tagit reda på hur fyra lokala idrottsprofiler ska spendera dagen och kvällen

Morgan Andersson vill gärna att det ska finnas en matsup tillgänglig vid midsommar.

Morgan Andersson vill gärna att det ska finnas en matsup tillgänglig vid midsommar.

Foto: Adam Holman

Sport2024-06-21 07:00

Idag är det midsommarafton och den lokala sporten står på paus. Vi har tagit reda på hur fyra lokala idrottsprofiler firar midsommar. Vi frågade hur de ska spendera midsommarafton, vad man inte får missa att äta och vad som dricks för att förgylla kvällen på bästa möjliga sätt.

Morgan Andersson, 57 år, lagledare i Västervik Speedway.

– Helt ärligt så hade jag inte koll på att midsommar närmade sig. Jag fick reda på det i måndags. Detta innebär att jag inte har någon aning om vad som kommer att ske. Jag hade nog tänkt att vila upp mig inför tisdagens match, det är oftast det som gäller när det inte är speedway.

– Högtidliga helger och sånt berör inte mig så mycket, jag har fullt upp utan dem.

Om vi leker med tanken att Fredrik Lindgren ringer och bjuder över dig. Vad vill du står på bordet då?

– Jag är jävligt svag för rökt fisk alltså, sill och skit. Han får inte glömma några kraftiga matsupar heller. Helst någon iskall Skåne.

Victor Öhman, 33 år, sportchef i Västerviks IK.

– Vi har en liten inofficiell tradition att vi tar oss ut mot Händelöp under dagen för att fira. Där finns några av våra bästa polare ute hos en av deras föräldrar. Efter att ha spenderat dagen där så är vi ett större gäng som samlas för att gemensamt avsluta kvällen på annan plats här i Västervik.

– Jag har svårt att säga nej till prinskorv. Helst dricker jag några iskalla pilsners under dagen också.

Andreas Rundberg, 43 år, klubbchef i Westerviks Innebandyklubb.

– Precis som Öhman så blir det Händelöp först. Där ska jag dansa runt stången några varv, köpa lite lotter och vinna i dragkamp. Där ute blir det fika. Sedan drar vi in till stan och hem till mig, vi blir typ 30 personer här. Då kastar vi lite stövel, spottar grodor och sätter knorr på grisen. Kubb ska jag vinna i också.

– Vi kör lite grill på kvällen bara, potatis och sås till såklart. Hos Rundbergs serveras det ingen sill. Till det dricker jag några Norrlands och tre Hallands Fläder.

Jennifer Ilhammar, 28 år, forward i Tjusts IF.

– Det blir ett traditionsenligt firande för mig. Jag, lite familj och familjevänner ska ta oss till en stuga utanför Hultsfred. Väl där så blir det en klassisk midsommarlunch med sill och potatis. Till kvällen så kör vi igång grillen tänker jag. Helst dricker jag någon form av rabarberdrink. 

Inga nubbar för dig?

– Nja, det känns inte så värst aktuellt faktiskt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!