Brüggeman klasstrea i Nässjö

Det blev en tredjeplats i klassen 4WD för Cindy Brüggeman, Tjust MK, och co-drivern Lars Blondell, Mantorp, i Novemberskölden i Nässjö.

8 november 2010 00:00
Åke Jacobsson, Emådalen, var inte mycket att göra åt då han var totalsnabbast på nästan samtliga sträckor.

 

För Cindy och Lars var Jacobsson oåtkomlig, men andraplatsen i tävlingen fanns inom räckhåll.

 

- Vi hade bra flyt till sista specialen, där hände något med bilen och vi tappade över en minut till Bjørn Baekkevold som var före oss. Så vi slutade trea i mål och ett DM-silver är inte fy skam, säger Cindy Brüggeman.

 

 

Johan Karlsson, Tjust MK, var bisittare åt sin ordinarie co-driver Maths Johnsson, Ydre. De slutade tolva i klassen A-förare 2WD och på 13:e plats totalt efter en resa som Johan Karlsson beskriver som ett äventyr.

 

- Vi hade en bättre plats på gång, sjua eller så men på sista specialsträckan tappade jag bort mig i körnoterna. Helt mitt fel då jag inte läst noter på fyra år, säger Johan.

 

Andreas Nilsson, Tjust MK, slutade tvåa i B-förare 2WD. I klassen grupp E elit A- och B-förare segrade Stefan Ottosson, Vetlanda.

 

 

Intressant här är att co-driver i ekipaget är Christian Larsson, Tjust MK. Killarna bärgade hem ett DM-guld till Vetlanda/ Gamleby.

 

I Tjej-RM segrade Carolina Jurå, Uppsala, tvåa var Maria Andersson, Valdemarsvik. Det räckte för Maria och co-driver Göran Andersson att ta sig i mål, då skulle den sammanlagda RM-titeln vara deras. Det såg lite oroväckande ut efter specialsträcka ett, då de körde sönder något i framvagnen. Men med ihärdigt skruvande och rätt inställning tog de hem titeln.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ilkka Ranta