Brüggeman vann Tjustknäppen

Idel hemmasegrare blev när Tjustknäppen avgjordes på vägarna runt Blekhems egendomar vid Almvik.

20 september 2010 00:00
Totalsegern gick till Cindy Brüggeman med födelsedagsbarnet Thomas Holgersson i högerstolen. Tvåa blev den alltid lika pålitlige och snabbåkande Tore Sandberg, Vimmerby MS.

 

Johan Karlsson, Tjust MK, luftade sin nybyggda Volvo 940:a, chaufför var Maths Jonsson, Ydre MK. Duon slutade fyra i klassen A-förare 2WD och femma totalt. Klasseger i C-förare 2WD blev det för Tjust MK:s Jimmy Eriksson/Henrik Lundgren samt för Anders Pettersson/Jonathan Pettersson, Valdemarsvik, blev klassegrare i B-förare 2-WD.

 

 

Det var en strålande glad Cindy Brüggeman VT fick tag på medan hon sladdade ordning på de uppkörda vägarna.

 

 

Beskriv dagens tävling?
- Inledningsvis var jag helt och hållet överladdad, det var nära att vi åkte av redan på inledningen av första specialsträckan. Vi hängde ut hela bilen i en av de första vänsterböjarna och sedan fick vi backa en gång på ett annat ställe. Allt detta kostade tid, så vi trodde att dagen var körd för vår del, svarar Cindy.

 

- Men så fick jag in rytmen igen och vi körde in tiden vi förlorade på ettan på de nästföljande specialsträckorna. Den här segern känns riktigt skön, avslutar Cindy.

 

Även Johan Karlsson var nöjd med dagen och den nybyggda tävlingsbilen, själv ska han köra den om cirka en vecka.

 

 

Tjust MK hade vaskat fram två sträckor som kördes två gånger. Sträckorna var typiska för Småland med både korta och långa raksträckor varvat med fullfartssvängar samt några rejäla "tjuvnyp" därtill.

 

Sträcka ett och tre hade start förlagt till Älmarsrum och målet var vid Hallingshult. Mitt på denna sträcka finns en dubbel vänster som ställde till det för en och annan av deltagarna. Samma hände även vid slutet av sträckan där några av de mera luriga "tjuvnypen" var belägna. Här var det ett flertal av ekipagen som sladdade brett och länge.

 

Sträcka två och fyra låg mera åt öster, start vid Blekhem och Mejeridammarna samt målgång vid Kålåkerkärret/Sylltorp. Inledningsvis var sträckorna relativt snabba och torra, men regnet efter lunchtid gjorde underlaget mjukare och mera svårbemästrat.

 

Vilket ett av rallyekipagen fick erfara när sträcka tre skulle köras. Ett av ekipagen dansade av vägen och tävlingen stoppades för en stund. Allt för att räddningspersonalen fick tid till rutinkoll av föraren och kartläsaren. Ekipaget rullade ut från sträckan för egen maskin och både förare och kartläsaren rapporteras må bra efter omständigheterna.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!