Fjärdeplats för Cindy Brüggeman i Dackefejden

Cindy Brüggeman, Tjust MK, i par med Henrik Lennartsson, Skillingaryd, körde in på fjärde plats totalt i lördags i Dackefejden i rally.

21 juni 2010 00:00
Den fem sträckor långa tävlingen var en tuff prövning för förarna, av 218 startande var det 57 som aldrig kom i mål. Det myckna regnandet gjorde vägarna runt Ingelstad svårkörda, halt med risk för vattenplaning i hjulspåren efter drygt 200 rallyekipage.

 

- Jag har aldrig kört under så dåliga väderförhållanden, det var lerigt och halt. Och kom du ur hjulspåren så fanns det bara lera, säger Cindy Brüggeman.

 

 

- Jag är överlag nöjd med vår insats, visst tappade vi tid på specialsträcka fyra men tog igen det på nästkommande sträcka,fortsätter hon.

 

Förutom Cindy Brüggeman var det ett knippe förare från Vimmerby MS med och tävlade. Bäst lyckades B-föraren Anders Andersson, totaltrea i klassen trimmat 2WD. Bland A-förarna i trimmat 2WD, var Johan Svensson, Valdemarsvik, totalfyra.

 

Tore Sandberg, Vimmerby, slutade på en elfteplats. klubbkompisen Morgan Olsson i VO-elit slutade sjua totalt.

 

 

De av Vimmerbyförarna som fick kasta in handduken var Kjell Fransson efter växellådsproblem och Pierre Fransson med trasigt hjulupphängning.

 

Segern i tävlingen gick till Anders Jonasson/Jörgen Lindahl, Växjö, tvåa var Åke Jacobsson/Anders Hammarström, Emådalen och trea blev Stoffe Nilsson/Kalle Lexe, Hässleholm.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!