Cindy Brüggeman laddar för Dackefejden

I helgen stundar bilsport av hög klass. Cindy Brüggeman, Tjust MK, med Henrik Lennartsson, Skillingaryd, i högerstolen kör sin tredje tävling.

18 juni 2010 00:00
Nu är det Dackefejden med Wäxjö MS i egenskap av arrangörer som gäller. För Tjust MK-trion Göran Andersson samt Jerry och Christer Jonsson, är det dags för deltävling två och tre i Uphill Cup rallycross battle i Söderhamn. Båda tävlingsformerna samlar många startande, 218 i Växjö och 100 i Söderhamn.

 

Brüggeman och Lennartsson har verkligen hittat farten; sexa totalt i Karlskronapokalen och femma totalt senast i deltävling fem i Mitsubishi Ralliart Evolution Challenge och nu Klassikersprinten.

 

- Vi är taggade till tusen, samarbetet mellan mig och codrivern Henrik fungerar jättebra, säger Cindy Brüggeman.

 

- Min känsla för farten och bilen börjar komma, i helgen hade vi bland annat snabbast in till mellantiden. Nu är det bara att gasa på, fortsätter en glad Cindy Brüggeman.

 

Göran Andersson är även han fylld med tillförsikt inför Söderhamn, och Uphill Cup rallycross battle. Femteplacering från i fjol i tävlingen är något han tänker ändra på.

 

- Det har ju gått skapligt i år så det är bara att ta fart och hålla det.

 

Göran ligger för närvarande trea i klassen för tvåhjulsdrivna rallybilar, Jerry och Christer Jonsson ligger på 15:e respektive 16:e plats i klassen rallycross 2WD supernationell 2400cc.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!