Dags för tjej-RM

På lördag är det dags för deltävling numer två i årets tjej-RM i rally, tävlingen ingår i Skillingaryd MK:s tävling Skilling 500.

28 maj 2010 00:00
På startlinjen återfinns hela 182 rallyekipage. Ett av dessa är Tjust MK:s regerande riksmästare Cindy Brüggeman och i högerstolen återfinns Stefan Ahl, Wäxjö MS. På startlinjen återfinns även tvåan i RM-serien Maria Andersson, Valdemarsvik.

 

Cindy ser fram emot tävlingen:

 

- Vi ska köra med den vita Mitsubishin, den känns starkare och nu är det körnoter som gäller. Detta innebär att vi kan gå hårdare in i kurvorna här än i Oknörundan som var onotad.

 

- Vi har även ökat farten sedan South Swedish Rally, tidsmässigt ligger jag straxt efter storfräsarna. Så nu gäller det hitta det där sista, säger Cindy.

 

Nu är det inte bara en deltävling i tjejerna riksmästerskap, utan även en deltävling i RM för historiska rallybilar, Smålands DM i rally, Sydsvenska Rally-cupen och PR-tryck Classic rally. Start och mål är i Smålandsstenar. Banan mäter totalt 148 kilometer, av dessa är 41 kilometer fördelat på sex specialsträckor.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!