Davour och Johansson startar i SM-premiären

Tjust MK:s rallycrossförare Kent Davour och Tommy Johansson återfinns på startlinjen vid SM-premiären i Strängnäs.

7 maj 2010 00:00
Tävlingarna drar redan igång i eftermiddag med träning och tidskvalen. Huvudtävlingen körs på söndag.

 

Klasserna i SM-premiären är Supernationell klass 1, Supernationell klass 2 max 2400cc, klass 4 max 2150cc och juniorerna. Det är hela 139 bilar anmälda till start. Nytt för i år är att juniorerna får köra med klass 4 bilar max 2150cc, vilket inte varit tillåtet förut. Detta borgar för ett större och bättre startfält i junior-SM.

 

Båda Tjust-förarna ser med spänning emot tävlandet. Kent har redan varit och luftat på sin nyinförskaffade Volvo 240:a medan Tommy bara hunnit med träningsrundor med BMW:n. Davour var i Strängnäs för någon vecka sedan och körde parallellracet och utgången kunde ha varit bättre.

 

- Ny bil för i år och det strulade till med allt möjligt, men inte värre än vi har kunna sortera ut det mesta och än kan jag hänga med. Tanken är att jag ska köra hela SM-serien och rallycross Norden-serien, berättar Kent Davour.

 

 

För Tommys del har det varit väldigt lite bilåka då han och pappa Magnus Johansson har bytt ut det mesta i drivlinan på BMW:n mot friskare grejor.

 

- Vi har en annan växellåda, bakaxel och motor i den här säsongen. Det är bara den giftgröna karossen som är kvar sen ifjol, berättar Magnus Johansson.

 

Det blir junior-SM debut för Tommy i helgen och många av förarna som ska vara med har han mött förut. Bland annat ifjol i rallycrosscuperna. Tommy siktar mot pallen, var så säkra.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!