Svenskan nästa för Brüggeman

Cindy Brüggeman är redo att gasa sig fram i Värmlandsskogarna när Svenska rallyt avgörs i helgen. - Bilen går riktigt fint nu, säger Tjustföraren inför landets största rallytävling.

11 februari 2010 00:00
Med nya co-drivern Eveline Walfridsson från Torsby gör Tjust MK:s Cindy en satsning på rally-SM-tävlingen, Svenska rallyt, som även ingår i rally-VM samt The Mitsubishi Ralliart Evolution Challenge, Sverige.

 

Teamet har den senaste tiden finslipat formen på både tävlingsbilen och sig själva.

 

- Det känns bra, bilen går riktigt fint nu. Vi har mappat om motorn och har mer hästkrafter och bättre vridmoment än tidigare, berättar Cindy och fortsätter:

 

- Det blir mitt första Svenska rally bakom ratten. Jag körde Värmland runt i fjol och satt bredvid pappa Mats Lundholm som kartläsare i Svenska rallyt.

 

 

Cindy och Eveline startar i Grupp N, där bilarna är "standard". Klassen är ett riktigt getingbo med motståndare som Jimmy Joge och Jocke Nyman med flera.

 

På frågan om målsättningen inför helgen kommer svaret eftertänksamt:

 

- Givetvis en så bra placering som möjligt, men jag är inte besviken om vi inte är i topp. Besviken blir jag om det går bakåt i utvecklingen, om jag känner att jag står stilla ett tag. Så vi ska även försöka att leta sekunder i körningen och slipa samarbetet med den nya bilen och co-drivern.

 

Den nya co-drivern, Eveline Walfridsson, kommer från en släkt av idel motorsportskändisar.

 

- Min pappa är kusin med Per-Inge Walfridsson och jag har hjälpt till som rallyguide i rally-VM åt Petter Sohlberg som är gift med Pernilla Walfridsson. Jag har även kört folkrace och varit med i filmen "Rallybrudar" med mera. Cindy och jag träffades i fjol på olika tävlingar och hon behövde en ny co-driver i år så på den vägen är det, avslutar Eveline Walfridsson.

 

Tävlingen startar i morgon och håller på över helgen.

 

Svenska rallyts tidtabell
Torsdag 11 februari: Start första specialsträckan (SS1) 20.00. Mål Karlstad 20.44.

 

Fredag 12 februari: Start 05.30, specialsträckor 2-8, målgång Karlstad: 20.40.

 

Lördag 13 februari: Start 06.00, specialsträckor 9-16, målgång Karlstad 20.10.

 

Söndag 14 februari: Specialsträckor 17-21, sista specialsträckan startar 12.58, målgång Karlstad 15.14.

 

Totalt hela rallyt: 345,15 kilometer specialsträcka, 1 879,23 totalsträcka. (TT)
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Text och foto: Ilkka Ranta