Bra start av Åtvidaberg

Åtvidabergs FF har knappt kunnat spela något på fullstor plan efter jul, ändå märktes det ingen skillnad mot Örebro SK, som har Behrn Arena tillgänglig året runt.

23 januari 2010 00:00
ÅFF visade gått gry redan i första halvlek och Daniel Hallingström fick chansen från elva meter. Straffen var dock inte välslagen och John Alvbåge kunde rädda. Innan paus hade också Pontus Karlsson ett friläge men misslyckades att runda målvakten.

 

Åtvid tog istället ledningen i den andra halvleken. Oscar Möller sprang ifrån med stor vilja till höger och spelade snett bakåt, Dejan Doslic var framme och Viktor Prodell kunde sedan raka bollen i öppet mål.

 

ÅFF såg ut att hålla ledningen i mål, men i den 86:e minuten kvitterade ÖSK då Per Johansson nickade bollen ribba och in. Det såg tveksamt ut om bollen var inne men mål dömdes.

 

 

ÖSK hade dessförinnan tre ramträffar så på det hela var oavgjort ett rättvist resultat. Vänstermittfältaren Roni Porokara var duktig och svarade för två av ribbträffarna.

 

Daniel Hallingström hade en del problem att stoppa finländaren, men klarade sig ändå bra liksom hela försvaret med Alberis da Silva, Erik Moberg och Jesper Arvidsson. Henrik Gustavsson har också bibehållit sin fina form över vintern.

 

På mittfältet utgjorde Christoffer Karlsson och Emil Herge ett stabilt mittpar. Etuwe Prince Eboagwu kom in i andra halvlek och visade på styrka och fina passningar. Haris Radetinac var bra i perioder. Till vänster löpte Pontus Karlsson bra i första halvlek och i andra halvlek spelade Dejan Doslic, som hade lite svårare att komma loss.

 

Längst fram spelade Viktor Prodell och Oscar Möller. Båda var framgångsrika och mest imponerade Möller med ett väldigt fint löpsteg. Västervikssonen fixade en straff och hade stor del i målet. Med mer matchvana kommer också passningsprocenten att öka, liksom för alla ÅFF:arna.

 

 

Det som var intressant att se var att ÅFF höll ett högre tempo än ÖSK när det var dags att gå till anfall, medan Örebro var lite passivare. Den 15 mars möts båda dessa lag igen - i den allsvenska premiären.

 

 

Kristian Bergström och ÅFF är inte överens om kontraktet som är under omförhandling. Därför valde Kristian att inte medverka i går kväll.

 

Träningsmatch
Örebro 1
Åtvidaberg 1
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Torbjörn Nilsson