Brüggeman är nära slutsegern

En andra plats blev det för Cindy Brüggeman och Sara Gustavsson när den näst sista deltävlingen avgjordes i Bilsportbörsen Rally Cup.

27 oktober 2008 00:34
Paret från Tjust MK och Skillingaryd var bara en punktering ifrån att vinna bland C-förarna i den trimmande i klassen i Gullaboknixen.

 

 

Näst sista deltävlingen i Bilsportbörsen rally cup Gullaboknixen avgjordes i lördags, bäst lyckades Tjust MK;s Cindy Brüggeman. Cindy och Sara Gustavsson Skillingaryd slutade tvåa bland C-förarna i den trimmade klassen. En punktering grusade segerchansen,

 

- Vi körde cirka tio kilometer på bara fälgen och tappade 38 sekunder på specialsträcka ett.. Ett snabbt däcksbyte och så var vi med i matchen utan att få några transportprickar, berättar Cindy Brüggeman.

 

Inför den sista deltävlingen på lördag leder Cindy C-klassen med tio poäng före Henric Nilsson, Asarum. Det räcker med att Cindy är sämst sex för att säkra totalsegern,

 

 

Gullaboknixen gjorde verkligen skäl för namnet. Specialsträcka ett var bitvis riktigt krokig och orytmisk enligt Tjustförarna vilket Mats Lundholm fick uppleva. Mats och Max Lundholm tappade cirka 30 sekunder på en avåkning. Efter denna fadäs var de snabbast på både andra och tredje specialsträckan och slutade på en femteplats.

 

Johan Kröken Karlsson och Gunilla Karlsson från Tjust MK träffade samma sten som de flesta på första specialsträckan. Även de fick punktering och linkade i mål. Tyvärr föll "Kröken" neråt i den totala cupen och är numera femma bland A-förarna.

 

Tjustförarna Sune Pettersson, Ola Pettersson, Lars Olsson, Peter Ingvarsson fick bryta.

 

 

Själva tävlingen var på tre mil och tre stycken specialsträckor kring Emmaboda där både start och mål var förlagda.

 

Totalsegern gick till Tore Sandberg, Vimmerby MS, med Sara Dolk i högerstolen. Segern förde Sandberg upp i ledningen av Bilsportbörsen Cup A-förare 2WD med 25 poäng. Tvåa är Patric Johansson, Wäxjö, med 23 poäng och trea är Mats Lundholm med 21 poäng.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!