Mikael Stark dubbelvinnare

Tjust MK:s Mikael Stark körde hem både finalen och hela Duntiscupen i Motala i lördags tillsammans med Mikael Pettersson.

20 oktober 2008 00:07
Det är Mikael och Mikaels andra totala cupseger i en rallyspecial i år. Först RS-serien i Östergötland och nu alltså Duntiscupen.

 

 

Att Mikael och Mikael gått segrande ur de här två cuperna kan tillskrivas "Starkens" åkstil och rutinen från bland annat rallycrossen. När Tjust-duon kommer i RS-spåret går det väldigt snålt och vägvinnande. Inga yviga sladdar, utan mera rakt på.

 

- Jag försöker köra så att vi inte tappar farten ut ur kurvorna. Det är inte publikfriande, men vägvinnande, berättar Mikael Stark.

 

- Jag försöker även att memorera banan så när vi kör ligger jag några kurvor före i tankarna och vet precis hur jag skall placera bilen när vi väl är där.

 

- Dessutom har vi inte gjort några misstag under året. Bilen har hållit och allt har fungerat avslutar en strålande glad Mikael Stark.

 

 

Bland de andra deltagande Tjust MK-ekipagen var Johan "Kröken" Karlsson/Sandra Högström trea bland A-förarna. En plats Johan även körde sig till i sin klass i den totala Duntiscupen.

 

Bland B-förarna slutade Tjust MK:s Christian Larsson/Rickard Andersson sjua och Karl Erik Nilsson/Kenneth Gustavsson, Vimmerby MS, blev åtta. C-förarna Benny Johansson/Jan Johansson, Cindy Brüggeman/Mattias Carlsson och Sune Pettersson/Ola Pettersson, alla från Tjust MK, slutade femma respektive åtta och på en tolfte plats i sin klass.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!