Ragnar återvänder till Västervik

1995 lämnade Ragnar Karlsson Västerviks IK för Modo och Örnsköldsvik. 13 år senare har Ragnar bestämt sig för att återvända till barndomsstaden.

8 mars 2008 00:06
De två senaste säsongerna har Ragnar repressenterat Södertälje i allsvenskan och elitserien. Nu känner Ragnar att han är färdig med detta och vill prova på något nytt. Ragnar har den här säsongen mestadels fått spela i Södertäljes fjärde femma med runt tio minuters speltid per match. Den mesta av speltiden har skett i box play.

 

- Vi kommer att flytta till Västervik i sommar för att bo i en lägenhet som familjen har, berättar 31-årige Ragnar Karlsson.

 

- Vi har bokat en tomt på Vitudden och det är tanken att familjen ska bosätta sig där när elitkarriären är över.

 

 

Även om Ragnar avslutar elitseriekarriären så vill han gärna fortsätta spela på elitnivå. Tanken är att han ska göra någon eller några säsonger utomlands innan familjen bosätter sig för gott i Västervik.

 

- Jag känner att jag vill prova på något nytt och ett utlandsäventyr skulle vara kul efter alla säsonger i elitserien.

 

I dagläget har inte Ragnar klart med någon klubb, men han har en agent som jobbar åt honom att hitta en ny klubbadress.

 

För Södertälje tog säsongen i praktiken slut i torsdags. Laget kan inte kvalificera sig till SM-slutspelet eller hamna i kvalserien när en omgång återstår.

 

- Det kändes jäkligt snöpligt med tanke hur matchen utvecklade sig. Vid flera tillfällen dansade pucken på mållinjen samtidigt som HV 71
ledde mot Skellefteå, men när Skellefteå vände till seger så gick luften ur oss.

 

 

Totalt sett är man nöjt med säsongen i Södertälje i och med att laget klarade nytt kontrakt utan att hamna i kvalserien.

 

- Det hade varit otäckt att hamna i kvalserien och det är en mardröm för elitserielagen. I år tror jag det kommer bli riktigt tufft för elitserielagen i kvalserien med tanke på hur bra de allsvenska lagen är, menar Ragnar.

 

 

Kan du tänka dig att avsluta karriären i VIK?
- Det skulle vara skoj att få runda av karriären i moderklubben där allting började en gång tiden, svarar Ragnar Karlsson.

 

I eftermiddag gör Ragnar sin sista match i SSK-tröjan när Frölunda väntar i Scandinavium.

 

- Det skulle vara skitkul om Ragnar skulle vilja avsluta karriären i VIK. Nu är det upp till klubben att ta en kontakt med Ragnar för att diskutera en lösning, konstaterar VIK:s tränare Tomas Lind när han får reda på att Ragnar ska flytta hem.

 

Ragnar Karlsson
Ålder: 31 år.

 

Position: Forward

 

Statistik i elitserien: 359 matcher. 34 mål och 34 assist.

 

Statistik i allsvenskan: 217 matcher. 72 mål och 64 assist.

 

Klubbar i karriären: Västerviks IK, Modo, Linköping, Hammarby, Luleå, Södertälje.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rikard Nilsson