Totalt kommer 246 spelare från 26 klubbar till spel i tävlingen som inleds på lördag och avslutas under söndagen. Sammanlagt finns ett spelschema på 549 matcher som ska avverkas på de två dagarna.

– Under lördagen kommer vi att spela i fyra olika hallar (Gymnasiet, Fågelbäret, Skogshaga och Sporthallen) och på söndagen i två. Så det är stort arrangemang, som också blir lite omständigt då vi inte har en hall som är större än fem banor. När vi själva är ute och deltar i andra tävlingar är det inte ovanligt med tio banor banor på samma ställe. Men det ska nog gå bra, säger tävlingsledaren Peter Didring.

Vi träffas i gymnastiksalen på Fågelbäret där träningen pågår för fullt. En av de som ser allra piggast ut är Olivia Saglind, 9.

Artikelbild

| Stort fokus. Erik Lindström från hemmaklubben BK Pärlan har sett fram emot att få tävla igen. "Det är seger som gäller", säger han.

– Just nu är det ganska nervöst. Jag började spela badminton för ett år sedan och det här blir min första tävling, berättar Olivia, som ändå är glad att det är hemmaplan som gäller.

– Det känns lite bättre då. Jag ser fram emot tävlingen och ska bara försöka ha roligt. Det spelar egentligen ingen roll om jag vinner eller förlorar, säger hon.

På banan bredvid sig har hon klubbkompisen Erik Lindström, 12, som också ska tävla – i två klasser, singel och dubbel.

– Det har varit mycket träning på slutet så det ska bli roligt att tävla igen. Jag brukar tävla en hel del och har åkt på tävlingar utanför Västervik också, säger Erik.

Artikelbild

| Tävlingsledare Peter Didring.

Har du någon målsättning?

– Jag siktar mest på att vinna, ler Erik optimistiskt.