Den danska landslagsmannen har över 100 landskamper och tio VM-turneringar i bagaget och kommer senast från tre säsonger i Pelicans i den finska högstaligan – där han dessutom var kapten.

– I och med att Jacob Ragnarsson skadade sig oturligt på en träning så kände vi att vi behövde agera. Då Stefan Lassen fanns ledig i närregionen så var det naturligt att vi tog en kontakt och vi är glada att det gick att sy ihop detta, säger sportchef Björn Danielsson, till Almtunas hemsida.

Han fortsätter:

– I Stefan Lassen får vi in en rutinerad defensivt stark back som har spelat på många olika nivåer. Han kommer att bidra med stabilitet i vårt försvar - bland annat i vårt boxplay.

Stefan Lassen är tillsammans med fotbollsprofilen Josefin Öqvist som nu bestämt sig för att starta eget företag i Hallstavik. Något som var en bidragande anledning till att Lassen lämnade Finland.

– Det här funkar jättebra för mig med min fru och mina tre barn. Jag kan bo hemma och fortfarande spela på en hög nivå så jag är jättenöjd. Jag tycker Almtuna känns oerhört proffsigt men ändå familjärt. Det ska bli superspännande, avslutar Stefan Lassen.