Det här gäller om ett lag vill flytta sina matcher

Vad gäller egentligen om ett lag i distriktsserierna inte vill spela sina matcher innan sommaruppehållet? Vi tog ett snack med Mats Larlind på Smålands Fotbollförbund för att reda ut det.

IFK Tuna är ett av de lokala lagen som pratat om att flytta sina matcher i juni.

IFK Tuna är ett av de lokala lagen som pratat om att flytta sina matcher i juni.

Foto: Arkivbild

Fotboll2020-06-03 13:26

Smålands Fotbollförbund meddelade under lördagen att seniorfotbollen kan komma igång från och med den 14 juni. Samtidigt gav man klubbarna i distriktsserierna tillåtelse att flytta sina matcher innan sommaruppehållet. Nu förklarar Mats Larlind, ansvarig för seniorfotbollen på SmFF, vad som gäller om en klubb vill flytta fram matcher.
– Vi har reservspeldagar i augusti som kan utnyttjas och det räcker med att en förening vill flytta matchen. Lagen behöver alltså inte komma överens om att flytta den utan vill ett lag inte spela så flyttas matchen, oavsett om det är hemma- eller bortalaget som önskar det, säger Larlind.

Herrlagen i division 6 har bara en match inbokad innan uppehållet medan division 5- och 4-lagen har minst två. Senast den 8 juni ska besked från föreningar som vill flytta matcher meddelas till SmFF.
– Jag förstår om de som spelar i sexan känner att det är bättre att skjuta på matcherna för att få en mer sammanhängande serie i höst. Men den övervägande känslan som vi märkt av är att de flesta lagen vill spela sina matcher nu i juni, menar Mats Larlind.

Han förklarar också hur det ligger till med avstängda spelare.
– De som fått en tidsbestämd avstängning sedan tidigare är tillgängliga för spel nu ifall tiden för avstängningen gått ut. De har haft sin avstängning då, trots att inga matcher har spelats. Det hade varit likadant vid en "vanlig" säsong och om en match blivit uppskjuten på grund av snö eller regn. Tidsbestämningen flyttas inte.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!