Eivor i Edsbruk fick svar direkt

Eivor Andersson i Edsbruk bad om hjälp att identifiera några människor på ett par bilder häromdagen. Hon fick svar direkt. Nu vet vi vilka de flesta är på de båda bilderna.

22 juni 2012 00:00

När Eivor Anderssons pappa, Erland, gick bort för två år sedan fick hon ärva en massa bilder. Men hon kände igen få av människorna på dem. Så hon vände sig till VT för att få hjälp. I onsdags ringde telefonen på familjeredaktionen.

Första samtalet kom från Ingrid Lindberg i Törnsfall. Hon var själv med på den bilden där tre unga damer poserar för fotografen. Det är Ingrid i mitten. Hon hette Karlsson på den tiden. Flickan till vänster är Gun Albinsson från Ankarsrum och den tredje flickan är Inger Emilsson, som numera heter Karlsson i efternamn och bor i Gladhammar.

- Om jag minns rätt så togs den där bilden i slutet på 1940-talet i Frödinge. Vi var där på ett SLU-ting, berättar Ingrid Lindberg.Den andra bilden, med ungdomar framför tältet, är också från ett SLU-möte.

- Jag tror det var ett riksting i Skövde, säger fotografen Börje Dahlström i Överum.

Han vet att berätta att grabben som tittar fram i tältöppningen är Lars Kullander i Nelhammars gård och den andre som ligger behagligt tillbakalutad är Erland Andersson. Det visste Eivor.

- Vi var mycket ihop, minns Börje Dahlström.

Men flickorna minns han inte namnet på, bara att de kom från någonstans i sydvästra Sverige, Halmstadtrakten kanske.

Fotnot: SLU står för Svenska Landsbygdens Ungdomsförbund. Det är ett tidigare namn på Centerpartiets ungdomsförbund .

Folkets bilder
Har du en gammal bild som du vill visa i VT? Vi vill gärna ha in fler gamla bilder. Ring eller skicka e-post till Bengt Faleij på e-postadress bengt.faleij@vt.se eller telefon 0490-666 08.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!