Kjell flyttade hem sitt byggföretag efter tio år

Kjell Gudmundsson skulle jobba i Stockholm ett par veckor. Det blev tio år. I februari återvände han till Loftahammar med fru, två söner och företaget Tjustbygdens Bygg.

25 augusti 2011 00:00

- Det är skönt att vara hemma igen. Här är det mera liv än arbete. I Stockholm var det tvärtom. Hela familjen stortrivs i Loftahammar, säger Kjell som när vi träffar honom bygger och rödmålar ett nytt, fint staket kring en fastighet längs huvudgatan i centrala Loftahammar.

Kjell Gudmundsson har kompetens inom projektering, trädfällning, grävning, sprängning, husbyggnation, målning med mera. Hans företag bygger även altaner, bastu, bryggor, grindar, staket och båthus.

- Jag samarbetar ofta med Joakim Eskilsson Bygg AB och Davidssons Byggtjänst vid alla de olika bygguppdrag jag redan har fått.

Kjell Gudmundsson och hans hustru Åsa söker också just nu aktivt efter en liten arrendegård för att under vinterhalvåret kunna ha lammproduktion i kombination med den byggverksamhet som bedrivs i dag.

- Det är en dröm Åsa och jag länge har burit på. Tanken är att vi ska ta fram ekologiska lamm och börja sälja lammkött till Stockholmstrakten. Där äter man lammkött i betydligt större utsträckning än här nere i Småland, säger Kjell.

Kjell Gudmundsson tycker det är lite synd att medelåldern är så pass hög i Loftahammar:

- Tänk om tio barnfamiljer flyttade hit. Då skulle Loftahammar bli ett levande samhälle även vintertid, säger Kjell som själv tillsammans med hustrun Åsa har två söner på 19 respektive 11 år.

- Det skulle också vara fantastiskt om någon driven företagare utifrån med friska ögon kunde satsa på orten för att skapa arbeten och inflyttning.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!