Reinfeldt slutade lyssna

15 oktober 2014 09:34

Alliansen förlorade valet den dag Fredrik Reinfeldt slutade lyssna på folket och började köra sitt eget race - Jag tror att väljarna ville sända signaler till Alliansen, säger riksdagsledamoten Hans Wallmark (M) som leder den moderata eftervalsanalysen och nämner sjukvården, försvaret, invandring, skola och feminism.

Varför undviker Wallmark de utslagsgivande frågorna? Svenska folket har god känsla för fair play. Den mobbning som andra partier bedrivit har utan tvekan givit Sverigedemokraterna sympati och framgång.

Många väljare och även Alliansens riksdagsmän inte bara viskade utan skrek "stoppa vindkraftvansinnet!", detta tragiska misstag. Men Reinfeldt lyssnade inte utan lämnade öppet mål till Sverigedemokraterna.

Mats Odell (KD), tidigare ordförande i näringsutskottet och mycket kunnig vågade ifrågasätta den svenska satsningen på vindkraft. Han svär i förnybarhetskyrkan som han själv uttrycker det. Men hans parti lyssnar inte.

En forskare skulle undersöka koldioxidskräcken på landsbygden. Hon blev helt häpen. På landsbygden fanns den inte. Lantbrukarna sa till henne: "Du förstår vi tror inte på det där". Tjugo svenska forskare och sakkunniga skrev brev till Reinfeldt om IPCC och koldioxidhysterin. "Ge oss ett parti som vi kan rösta på". Han sa inte ens tack för brevet.

Bland folkpartisterna hade vi de kunniga Eva Flyborg och Carl Hamilton. Men i stället för partiet fram klimathysterikern Anita Brodén som med skrämmande okunnighet och darr på stämman får folkpartister att rösta med Sverigedemokraterna för det finns inget annat att välja på.

Våra grannländer tar emot cirka 5 000 flyktingar per år. Sverige tar emot nära 100 000 per år varav många saknar flyktingstatus. Det gör Sverige till Europamest och landet håller på att gå sönder. I den situationen aviserar Reinfeldt ännu större invandring utan att ange en övre gräns. Med det skrämmer han vettet ur halva Sveriges befolkning som inser vart det kan barka hän. Vi är 9,7 miljoner nu och om ett år kan vi vara en miljon fler. Var gränsen skall ligga kan få bli en debatt, men genom att inte sätta någon gräns alls förlorade Reinfeldt valet.

För mig är god miljö, vackra landskap, sund ekonomi och hållbar energi viktiga frågor. Därför röstade även jag på Sverigedemokraterna i år. Det fanns inget alternativ.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!