"Entrébiljetten är ett ölglas"

För andra året arrangeras en öl- och matmässa i Solstadström folkets park. Alla besökare får ett ölglas i entrén.

21 augusti 2019 11:07

Det är folketshusföreningen i Blankaholm och Solstadström som står bakom arrangemanget.

– Vår tanke är att gynna lokala producenter, rekorings-tänket och idén om att inte transportera matvaror så långt, säger folketshusföreningens Tomas Palmgren som skickat ut inbjudningar till restauranger i Västervik, Vimmerby och Oskarshamn med förhoppning om att några dyker upp.

Solstadströms folkets park ligger alldeles vid sjön Maren och enligt tidigare artiklar Västerviks-Tidningen var folkparken mycket populär redan på 1920-talet.

Varför arrangerar ni öl- och matmässan i Solstadström folkets park?

– Jag sitter i styrelsen och vi försöker hitta på vad vi kan göra av parken. När danser och såna saker inte lockar lika mycket längre försöker vi hitta andra lösningar och det här är ett sätt, säger Tomas Palmgren.

I fjol besökte 328 personer öl- och matmässan, i år hoppas folketshusföreningen på ännu fler.

I dagsläget är det helt säkert att fem lokala bryggerier kommer att finnas på plats och det är Glabo, Figeholm, Stångehamn, Snausarve och Micheletti. Dessutom kommer ett antal lokala matproducenter att vara på plats, exempelvis Räven och osten, Glada utegrisar samt Skurö gårdsmejeri.

– Entrébiljetten är ett ölglas som besökaren får specifikt för det här tillfället. Den som vill testa öl måste ju ha ett glas att testa i, säger Tomas Palmgren.

Öl- och matmässan arrangeras i samarbete med Tjustbygdens sparbanksstiftelse, Västervik framåt och Attraktiva Oskarshamn.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Karin Hertz