Träning med havsutsikt i Helgenäs nya utegym

Snart är det invigning för ytterligare ett utegym i kommunen. Det är Helgenäs, där den nya träningsplatsen ligger precis vid Syrsan.

14 augusti 2019 08:00

Bara några meter från vattenlinjen, vid havsviken Syrsan, ligger det nya utegymmet i Helgenäs. Området har rustats upp i omgångar.

Strax intill ligger badplatsen och ovanför den en boulebana och en plan för beachvolleyboll. Åt andra hållet ligger den nya flytbryggan.

Elisabet Johansson är en av hjärnorna bakom satsningen på utegym. Hon säger att hon vill främja bygden, där hon bor. Hon vet också att det är många som vill träna, även äldre personer.

Ett bidrag på drygt 200 000 kronor från Sparbanksstiftelsen Tjustbygden har varit en viktig hjälp på vägen. Lokala företag har också stöttat, bland annat med maskintimmar.

Utöver detta har det förstås lagts ner ett stort antal timmar av ideellt arbete.

– Vi har en fantastisk snickargrupp, som har byggt det här, säger Kristina Hörnqvist.

Hon ingår i projektgruppen för utegymmet inom Helgenäs IF och Byalag, tillsammans med Elisabet Johansson och Pelle Johnson.

Totalt är det 14 stationer som man kan träna vid, varav flera är särskilt anpassade för barn.

Kristina har gruppträning i gymmet på måndagskvällar, då uppemot 15 personer har mött upp.

– Det började med att jag bara ville ha sällskap helt enkelt. Sedan har det blivit fler och fler.

Utegymmet ska invigas i samband evenemanget Smaka på Tjust den 21 september. Då blir det en rad aktiviteter på området, bland annat ett terränglopp för barn upp till tio år, där alla får medalj. Trubadur, ponnyridning, servering och motorutställning är andra inslag.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ingrid Johansson-Hjortvid