"Vi borde kanske ha gjort fler mål"

Vimmerby IF besegrade IFK Västervik med 7–0 i cupmatchen under onsdagskvällen. Det var klasskillnad mellan lagen och det kunde i ärlighetens namn blivit ännu större siffror.

31 juli 2019 21:29

Vimmerby IF gästades av IFK Västervik under onsdagen i den småländska cupen. Division tre-laget VIF gjorde processen kort med IFK, till vardags i division fyra, och hade 3–0 redan efter 20 spelade minuter. I andra halvlek såg VIF till att fylla på med ytterligare fyra mål och slutresultatet skrevs till 7–0.

– Det är jättebra genomfört av oss och jag tycker vi fullföljer vår matchplan under hela matchen. Vi har någon svacka här och där men överlag är jag jättenöjd, säger VIF-tränaren Johan Carlsson.

Vad var matchplanen?

– Jag ville ha avslut på alla anfall. I dag fick vi fler djupledslöpningar av våra anfallare och det måste vi fortsätta utnyttja mer, säger han.

Vimmerby IF kunde ha gjort ännu fler mål och radade upp chans efter chans.

– Vi borde kanske ha gjort fler mål. Vi har bland annat fyra bollar i ribban, säger Carlsson.

IFK Västerviks tränare Peter Tirheden var inte allt för besviken över matchen och resultatet.

– Vi visste om att det skulle bli en tuff match och vi hade flera spelare borta. Sedan så har vi inte kommit igång med träningen helt och hållet heller, säger Tirheden och fortsätter:

– Första 20 är vi inte med men sedan så tycker jag att det finns perioder där vi är med och står upp ändå. Men Vimmerby visar att det är en divisions skillnad och de är snabbare och starkare än oss. Vi hade inte rätt förutsättningar i dag.

Johan Carlsson berömde Mohammed Ibrahim, som var matchens spelare, för sin insats. Simon Larsson fick även han beröm i VIF. I IFK Västervik var målvakten Albin Liffner bra.

Målen gjordes av Rickard Thuresson, Mohammed Ibrahim (2), Jonatan Fält Öhr, Simon Sandholm (2) och Ali Mohammed Mustafa.

Vimmerby ställs nu mot Oskarshamns AIK i kvartsfinalen i cupen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Haris Dreco