Här lär sig barnen att simma

Sommaren är ofta förknippad med bad och vatten. Många lär sig simma den här tiden på året, och runt om i kommunen har man anordnat sommarsimskolor. Vi hälsade på den näst sista simlektionen i Gamleby.

31 juli 2019 09:00

I Gamleby har barn mellan 4 och 9 års ålder träffats tillsammans med simlärare i drygt två veckor vid Hammarsbadet, för att utveckla sin simkunnighet. Det är Västerviks Simsällskap som tillsammans med Tjustbygdens Sparbank och Västerviks kommun stått som arrangörer. Förutom i Gamleby och Västervik har man även haft sommarsimskolor i Hjorted, Loftahammar och Odensvi.

Klara Wester är ansvarig simlärare, och leder simskolan tillsammans med Thea Ekström, Yannick Winkler och Leo Bovinder. De är alla medlemmar i Västerviks Simsällskap, och de har tyckt om att lära ut konsten att simma:

– Det har gått jättebra! Det har varit kul att följa barnen och se dem utvecklas, säger Yannick.

I Gamleby är det 17 barn som har deltagit. Fokus har inte enbart legat på simkonsten i sig, utan det har handlat mycket om att ta olika simmärken.

På tisdagseftermiddagen är det den sista dagen innan simskolans avslutning. Det är ingen direkt sommarvärme och regnet strilar ner. Passet börjar med uppvärmning på land, därefter delas alla barn in i olika grupper som övar på olika saker i vattnet. Bland annat övar man på att hoppa från bryggan, simma krål- och ryggsim. Efter en vattenlek är dagens lektion över.

– Alla var i, de kämpade på, säger Klara, som verkar nöjd med sina elever.

På onsdagen har man avslutning och Klara berättar att man planerar att fira den med vattenlekar och utdelning av diplom och märken.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ellinor Ljung