Han satsar på nytt gym i Västervik

Den 9 juni är det invigning för nya gymmet "Crossfit Västervik". Ägaren José Puntigliano Sandell förklarar att Crossfit skiljer sig från "traditionella" gym.

8 juni 2019 10:00

När vi hälsar på i de nya lokalerna vid Weluxområdet instruerar José Puntigliano Sandell en grupp med tre deltagare. Det lyfts, cyklas, skriks och peppas. Crossfit är ett styrke- och konditionsprogram byggt på ständigt varierade funktionella rörelser utförda under hög intensitet.

– Det är jättekul och superjobbigt. Många tror kanske att man måste kunna en massa innan eller vara supervältränad. Men jag tycker verkligen att det passar för alla, säger deltagaren Anna Andersson efter passet.

Ägaren José Puntigliano Sandell drev tidigare Crossfit Oskarshamn. Men vid årsskiftet lades verksamheten ner och efter ett samtal med Richard Detterberg, som driver PDL-center i Västervik, valde han att flytta verksamheten sju mil norrut.

– Västervik är en supertrevlig stad och vi har fått ett jättepositivt mottagande, säger José Puntigliano Sandell.

Varje ny medlem på Crossfit får ett skräddarsytt träningsupplägg utifrån muskelmassa, kroppsfett och vätskebalans, bland annat. Det finns möjlighet till både gruppass och individuell träning. Den 9 juni är det invigning för gymmet och det bjuds på prova-på-pass bland annat.

– Crossfit passar egentligen alla. Att träna i grupp är väldigt givande och man lär känna varandra och kan pusha, säger han.

Västervik är ganska gymtätt, hur ska ni skilja er från de övriga?

– Vi har inte alls samma utbud utan är mer specifika. Man får en PT i sin träning. Det är inte bara ett passerkort till en lokal, det finns alltid en coach till hands.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Filip Gustafsson

Ämnen du kan följa