Företaget satsar – flyttar in i ny lokal

TR KRAFT heter TR motion och hälsas senaste satsning. 400 kvadratmeter lokal ska förvandlas till ännu mer träningsyta.

12 mars 2019 17:00

Det är elfirman Elajos gamla lokaler – den ligger i anslutning till TR motion och hälsa – som för ett år sedan blev lediga. Då började man planera för det som komma skall men planer på att utöka verksamheten med ännu mer funktionell träning har funnits länge. Faktiskt ända sedan 2016 då en brand härjade i TR:s lokaler, berättar Magnus Lantz.

Han och Åsa Johnsson är två av fyra delägare och berättar att man nu satsar stort. 400 kvadratmeter yta ska byggas om, och rymma bland annat en så kallad "rig", en över 20 meter lång löparbana, boxningssäckar och konditionsmaskiner.

– Vi vill satsa på funktionell träning. Det liknar så kallad Cross fit, men det är ett varumärke och ett koncept. Vi kommer att göra det här på vårt sätt och anpassa träningen till olika målgrupper.

– Vi har redan pass som vi kallar cross/styrka, det här blir en vidareutveckling av dem, vi har märkt att det är efterfrågat, säger Åsa Johnsson. Hon fortsätter:

– Det är viktigt för oss att man kan träna efter sin egen förmåga. Vi kommer också införa mindre grupper, om kanske fyra till sex deltagare som ska kunna träna ihop på samma nivå, säger Åsa Johnsson.

"Riggen" kommer finnas i mitten av lokalen. Till den kopplar man olika redskap men den fungerar även om man vill träna med sin egen kroppsvikt som belastning.

– Vi kommer även ha kettlebells, hantlar, och en släde för att dra eller "pusha" framför sig, bland annat, säger Åsa Johnsson.

Man har nyligen påbörjat anpassningen.

– Om allt går som vi vill kommer det att stå klart till försommaren, säger Magnus Lantz.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Andreas Johansson

Ämnen du kan följa