"Vi sjunger för att förstärka texterna"

Teater Fab, kulturskolans teatergrupp, bjuder in till en annorlunda föreställning där de tillsammans med musikelever utforskar "Meningen med livet".

10 februari 2019 20:05

Teater Fab består av Pia Erlandsson Karlsson, Karin Fransson, Ragnhild Svensson och Linn Palmqvist, förstärkta med konstnären Mia Karlsson. Under ledning av Beatrice ”Bisse” Jansson Johansson har de skapat en föreställning där de gestaltar sångtexter för att berätta en historia.

– Det är olika svenska texter, säger Linn Palmqvist.

Till hjälp har de sångare och musiker från kulturskolan.

– Vi sjunger för att förstärka texterna och betona vissa delar, säger Alice Andersson, som är en av de fem sångarna.

Det hela började med en idé från Teater Fab som arbetade med ett projekt där de funderade på om man via melodier och texter man tycker om kunde berätta en historia.

– Vi valde ut tio favoritlåtar, de som vi tyckte mest om och började bygga det som skulle bli "Meningen med livet", säger Bisse.

Det är första gången teatergruppen gör en föreställning av det här slaget och vid det här tillfället har hela gänget, skådespelare och musiker, bara repat tillsammans två gånger tidigare.

– Det är nervöst, säger Karin.

– Mycket nervöst! håller Ragnhild med.

I lokalen kommer det vara kaféstämning och serveras kaffe med dopp, så att publiken kan fika och bli underhållna under tiden.

En del av föreställningen är också Mia Karlssons bilder, teckningar där hon har tolkat låttexterna. De kommer att projiceras på en skärm under själva föreställningen, men går också att se uppsatta runtom i lokalen.

"Meningen med livet" spelas i före detta Centrumgården onsdagen den 13 och torsdagen den 14 februari och lördagen den 16 februari.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anna Persdotter

Ämnen du kan följa