De blir först med barnpassning på gymmet

I många städer har det varit vanligt länge men nu verkar barnpassning på gymmet göra entré på riktigt i Västervik. Först ut ser TR Motion & Hälsa bli.

17 januari 2019 20:00

Barnpassning på gymmet verkar vara en tjänst i tiden. Det har varit vanligt i andra städer under många år. Förespråkarna menar att det är ett sätt för träningssugna föräldrar att hinna med träning, samtidigt som man har småbarn.

En del gym erbjuder ett barnrum där de lite äldre barnen kan leka under tiden, andra till och med barnpassare som tar hand om barnen medan föräldern eller föräldrarna tränar.

Under torsdagen gick TR Motion & Hälsa ut med att de under våren kommer att införa barnpassning och barnrum på sin anläggning på Edholmsgatan i Västervik. Det berättar Magnus Lantz, en av delägarna i företaget.

– Tankarna på det här har vi haft länge egentligen och idén var att komma igång efter branden i lokalerna. Vi har under flera år fått förfrågan om det här och nu ska vi få till det, säger han.

World Class gym etablerar sig snart i Västervik och i en tidigare intervju berättade vd Johan Lundström att man planerar att öppna sin anläggning under första kvartalet 2019. Då ska man bland annat erbjuda barnpassning.

– Det är väl något som påskyndade våra tankar men idén är som sagt gammal, säger Magnus Lantz.

Till en början blir det barnpassning tre dagar i veckan, vid de mest träningsintensiva tiderna. Ett barnrum där man ibland även kan få barnpassning kommer nu att iordningsställas i lokalerna.

– Just bemannade barnrum är inte så väldigt vanligt, det är vi glada för att vi kan erbjuda snart.

Satsningen planeras till våren 2019.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Andreas Johansson

Ämnen du kan följa