Nu kan du träna i nya utegymmet

Fortfarande återstår en del arbete, men nu är det nya utegymmet i Loftahammar i så färdigt skick att det går att börja träna där.

8 januari 2019 21:00

Ett 20-tal personer har tillsammans lagt ner ett oräkneligt antal timmar för att gymmet ska bli verklighet, och det har gett resultat.

En av de frivilliga är Janne Elander, som visar runt bland redskapen. Man märker snart att det är rejäla grejer, som säkert kommer att hålla för tuffa träningspass med stora och små i många år.

Stolparna till samtliga redskap är fastgjutna 70 centimeter ner i backen.

– Vi har använt åtta pallar med betong. Det var 48 säckar på varje pall och varje säck vägde 20 kilo, berättar Janne.

Eftersom platsen ligger lite svårtillgängligt, kunde de inte använda sig av en betongbil, utan all betong fick blandas på plats i två blandare.

Marken runt redskapen har täckts med ett tjockt lager flis. Fortfarande återstår en del bortforsling av jord och spridning av flis. Ytterligare ett redskap ska också sättas upp. Det är ett slags rep, som man kan träna med. Det finns även planer på att ta dit ett stort däck att lyfta på, för den som så önskar.

Några av de befintliga redskapen, som man ligger på, ska kompletteras med dynor, så att det blir skönare. Sedan ska det förstås sättas upp skyltar, så att alla förstår hur redskapen ska användas.

Tanken är att den nya träningsanläggningen ska komma till glädje för såväl de fastboende som alla med fritidshus i trakten.

I anslutning till gymmet finns dessutom ett nytt motionsspår på en och en halv kilometer. Om man tar en genväg, får man en kortare runda på cirka 700 meter.

Ambitionen framöver är att hitta finansiering till belysning av båda spåren plus själva utegymmet, något som beräknas kosta nästan en miljon kronor.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ingrid Johansson-Hjortvid