Hoppas på ny restaurang till våren

Under årets sommarsäsong har restaurangen vid Långsjöns camping stått tom. Nu hoppas ägarna till campingen på att någon ska vilja driva restaurangen nästa år.

1 oktober 2018 06:00

Bakom stängningen finns flera faktorer. Den dåvarande hyresgästen ville säga upp kontrakten i förtid och så har det varit problem med olika tillstånd från kommunen.

Det berättar Roger och Karin Galli som driver Långsjöns camping. De äger fastigheten.

– Nu har vi haft dialog med kommunen och ska installera bland annat en fettavskiljare. Allt har tagit lång tid. När allt är slutbesiktigat ska vi vara igång igen, säger Roger Galli.

Just nu målar de om lite inne i lokalen och en ny altan har byggts på lediga stunder. De hoppas på en engagerad hyresgäst.

– Det fungerade bra och var jättebra mat, nu hoppas vi att någon annan vill ta över restaurangverksamheten. Vi har inte den möjligheten eller erfarenheten, säger Karin Galli.

Redan finns flera intressenter. Paret Galli hoppas på någon som vill laga och servera svensk mat.

– Det vore kul med riktig svensk mat, inte sådant man kan få på alla andra ställen. Vi vet att det har varit uppskattat.

Campingen har varit fullbelagd under stora delar av sommaren.

– Det brukar vara mycket folk så det bli tryck i restaurangen med. Försäsong kan man driva den själv men det tror jag inte att man kan när de är fullt tryck under sommaren, säger Roger Galli.

– Helst vill vi se någon som har ett bra tankar och ett färdigt koncept. Restaurangen har varit saknad, det märks. Det är många som frågar efter den.

Paret siktar på att ha en ny hyresgäst på plats under februari.

– Då finns det tid till att göra om som man vill och planera för säsongen, säger Roger Galli.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Andreas Johansson