Eleganta sportbilar på utställning

Den nionde upplagan av Sportbilsdagen inleddes med ett stadsrace under lördagen. Under söndagen var det dags för den traditionsenliga utställningen.

19 augusti 2018 16:00

Den nionde upplagan av Sportbilsdagen inleddes med ett stadsrace vid hamnen i centrala Västervik. Efter racet väntade en kortege genom Västervik, med start vid Ljungheden.

– I racet var det 32 bilar och i kortegen 235 stycken. Det är det mesta vi har haft tror jag, säger arrangören Torgny Gunnarzon.

Under söndagen var det dags för den traditionsenliga utställningen på Gränsö. 150 sportbilar av olika märken stod uppradade, och intresset var stort. Årets tema var tyska sportbilar, och vad passar då inte bättre än en klassisk Porsche 550 Spyder, årsmodell 1955?

– Bilen fick jag tag i genom en bilsamlare i Portland, Texas. Han tipsade mig om att denna fanns i Brasilien, så jag köpte den över telefon faktiskt. Den har troligtvis varit krockad innan, så jag har pysslat väldigt mycket med den, säger ägaren Lars Greneskog från Vetlanda.

Den eleganta bilen fick mycket uppmärksamhet på plats och ägaren berättar att det även finns en historia bakom bilmodellen.

– Det är en likadan bil som den legendariska skådespelaren James Dean körde ihjäl sig med 1955.

Arrangörer Torgny Gunnarzon var under söndagsförmiddagen mycket nöjd med evenemanget.

– Det har varit jättebra. Vädret har gjort att det varit väldigt lätt att jobba och när första starten under gårdagen gick så kände jag bara: Yes, nu är vi hemma.

Kommer vi att få se en sportbilsdag även nästa år?

– Yes, det blir den tionde gången nästa år så kommer det att bli något extra.

filip.gustafsson@vt.se

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Filip Gustafsson

Ämnen du kan följa