Tufft för Tjust i futsal-DM

Tjust IF fick det tufft i helgens futsal-DM, division 2 västra, i Totebo då man förlorade båda sina matcher.

11 december 2017 18:00

Mot Eksjö blev det förlust med 6–0 och mot Malmbäck med 7–1.

– De var några divisioner bättre än oss, menade spelande tränaren Daniel Karlsson som hade svårt att få ihop lag överhuvudtaget.

– Ja, men vi fick ihop en bra styrka till slut och spelade stundtals riktigt bra. Det fanns perioder när vi inte gjorde jobbet, men överlag spelade vi ganska bra trots förlusterna. Vi har mycket positivt att ta med oss därifrån.

För att ha chans att gå vidare från gruppen måste Tjust vinna båda sina matcher i nästa omgång i Eksjö i januari. Då står Kenty och Alif FIF för motståndet.

Även Tjusts juniorer spelade DM (P18) i Totebo den gångna helgen och föll också i samtliga matcher. Mot Myresjö/Vetlanda blev det förlust med 5–4 och mot Vimmerby med 6–0.

– I matchen mot Vimmerby var vi inte med överhuvudtaget, men mot Myresjö/Vetlanda var det jämnt. Där gjorde de sitt segermål i slutsekunderna, berättade Karlsson som enbart var tränare för det laget.

De två förlusterna innebar att juniorlaget är utslaget ur DM.

– Spelarna i båda lagen kämpade väl och extra plus förtjänar målvakten Amir Hussein Rezai och utespelaren Murtaza Rezaie som spelade i båda lagen och gjorde många bra grejer, berömde Daniel Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Malin Belfrage