Tjuvstartade firandet på förskolan

Små grodorna, midsommarstång och jordgubbar. Barn och personal på Ekbackens förskola i Västervik tjuvstartade midsommarfirandet på torsdagen.

22 juni 2017 16:00

Ekbackens förskola har som tradition att fira midsommar och under tisdagen och onsdagen har barnen fått plocka de blommor som nu pryder stången.

På torsdagsmorgonen förbereder förskolans barn och personal det sista. Blommorna fästs vid midsommarstången och när det är gjort får barnen hjälpa till att resa stången.

De formar två ringar och börjar med att sjunga Små grodorna. Efter ringdansen sätter sig alla ner och fortsätter sjunga tillsammans.

– Vi har övat på sångerna nu i veckan. Men de äldre barnen kan redan alla. Vi brukar nämligen sjunga samma sånger varje år, säger Monika Larsson som ackompagnerar barnen och leder sången.

Edit och Elsa är två barn som går sina allra sista dagar på Ekbackens förskola. Kompisarna ska börja förskoleklass till hösten och Edit går sin allra sista dag på förskolan just i dag.

– Vi ska börja på Näktegalen. Det ska bli spännande, säger Elsa.

– Spännande och dåligt, tycker Edit och förklarar att det som är dåligt är att man måste göra läxor när man går i skolan.

– Men man får inga läxor i lillettan, invänder Elsa.

Både Elsa och Edit kommer att sakna alla på förskolan jättemycket.

Midsommarfirandet avslutas med jordgubbar och glass.

– Det kan hända att det blir någon spontandans senare också. Det brukar det bli, säger Monika Larsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Karin Hertz

Ämnen du kan följa