Det har bedrivits caféverksamhet i ett före detta magasin och lanthandel i VrÄka sedan 2012. Den hÀr sÀsongen Àr det en ny arrendator pÄ plats. Kocken Anders Persson Àr frÄn Stockholm dÀr han driver företaget Anders skafferi och catering. NÀr möjligheten yppade sig att ta sig an Magasinet i VrÄka nappade han direkt.
â Min mormor och morfar hade sommarstuga hĂ€r i trakten och jag har varit hĂ€r mycket, sĂ€ger han.
ââBarnen börjar bli vuxna och det gör att jag kan ta tag i en del saker som jag drömt om. Att driva cafĂ© till exempel. Och att det blev just i VrĂ„ka beror pĂ„ att jag Ă€lskar att vara hĂ€r.
Ăver pĂ„sken hade Anders premiĂ€röppet med servering av kaffe, dopp och mat. Mitt i intervjun kommer en bestĂ€llning pĂ„ sju portioner, bland annat lax. Anders fĂ„r brĂ„ttom och börjar ordna med tallrikar och tillbehör.
ââJag brinner för mat och hĂ„ller pĂ„ att ta reda pĂ„ vad det finns för lokala leverantörer.
Menyn för sommaren Àr inte helt faststÀlld men Anders sÀger att det blir bÄde vegetariskt och kött, Àven smörgÄsar, bullar och kakor. Mer regelbundna öppettider startar i skiftet mellan maj och juni.
ââDet Ă€r ju första sĂ€songen sĂ„ jag fĂ„r prova mig fram lite grand. Det vore kul med musikkvĂ€llar och kanske bröllop.
Nora Eriksson Àr behjÀlplig med kassan och servering.
ââMin mamma startade cafĂ©verksamhet i Magasinet för sju Ă„r sedan och jag har varit med och hjĂ€lpt till en hel del.