Han presenterade tanken i tidningen Dagen i fredags. Vid ett seminarium, arrangerat av bland andra Pingströrelsen och Frälsningsarmén, fick politiker från de politiska partierna kommentera tanken.
Niklas Piensoho sade att han är medveten om vilka utmaningar hösten och vårens stora flyktingmottagande innebär.
– Debatten har blivit tystare, men jag tror att utmaningarna är större än vad vi vill säga. Det är därför jag efterlyser en vision. Hur ser ett Sverige där integrationen lyckats ut år 2030? Vad måste vi göra i dag för att nå dit?
Ingen av de närvarande politikerna ville rakt av säga att de gärna såg ett Sverige med 15 miljoner invånare om 14 år.
– Jag vänder mig mot att låsa sig till en siffra. Jag värjer mig också mot att koppla ihop asylfrågan med våra demografiska behov, sade Lars Stjernkvist (S).
Folkpartiets Robert Hannah konstaterade att Sverige redan är inne i en utveckling där invånarantalet kommer att öka med några miljoner.
– Vi kommer kanske att var uppemot 12 miljoner invånare 2030 med nuvarande utveckling.
Kristdemokraten Akko Anckarberg tog, halvt på skämt, upp svenska kommuners ofta optimistiska prognoser om den egna kommunens tillväxt.
– Lade man ihop dem skulle vi kanske bli 15 miljoner invånare. Problemet jämfört med kommunernas visioner är att 2015 kom det väldigt många nya invånare på en gång.
Mest avvisande till tanken på ett 15-miljonerssverige var Sverigedemokraten Aron Emilsson. Han talade istället om en modell där flyktingströmmen ska minskas, återinvandring uppmuntras och ett arbete för att stärka den svenska samhällsgemenskapen ska påbörjas.
– Vi möter i dag en oro för vart samhället är på väg.
Diskussionen kom att handla om vilka värderingar både vi svenskar måste ha, och vilka krav som ska ställas på dem som vill bli en del av det svenska samhället.
Folkpartisten Robert Hannah var kritisk mot hur det fungerar på båda områdena.
– Jag är riksdagsman, och kallas för invandrare varje dag. Jag är född på Varbergs sjukhus!
Han tycker att Sverige borde vara tuffare i kraven mot de som väntar på asyl.
– Tar du in på hotell skriver du alltid under på vissa ordningsregler. På svenska asylboenden är det okej att förtrycka kvinnor, kristna och hbtq-personer.
Lars Stjernkvist lät mer positiv. Han konstaterade att Sverige redan genomgått en lång resa.
– När jag växte upp i Motala på 60-talet hade mina kompisar föräldrar alla samma typ av jobb, och samma bakgrund. Enda undantaget var en kompis som kom från Finland. Sverige var då världens mest homogena samhälle.
– I dag har vi en oerhörd mångfald, och hur många längtar egentligen tillbaka till 60-talets Motala?
Samtidigt konstaterade han att Sverige står inför stora utmaningar efter 2015 års tillströmning av asylsökande:
– Min egen hemkommun Norrköping har tagit emot 500 ungdomar utan föräldrar. Många av dem har varit med om oerhört svåra saker under sin resa till Sverige. Det är en utmaning. Snart knackar 1 000 personer på och vill söka jobb. På sikt kommer de att tillföra mycket till samhället, men i ett läge där vi redan har 4 000 arbetslösa så är det en utmaning.