Lokal företagare är Sveriges främsta entreprenör

David Modig från Virserum, som driver Modig Machine Tool AB, har blivit utsedd till Sveriges främsta entreprenör.

David Modig.

David Modig.

Foto: Olof Carlson

Virserum2021-03-26 20:57

Han fick priset under fredagskvällen, vid den nationella finalen av EY Entrepreneur Of The Year som sändes digitalt från Grand Hotel i Stockholm. Det innebär att David Modig kommer få representera Sverige i den internationella finalen i början av juni.

Modig Machine Tool, som numera har sitt huvudkontor i Kalmar, konstruerar och tillverkar precisionsmaskiner, främst till flyg- och fordonsindustrin.

– Vilken gala vi fick! Det har varit ett speciellt år även för EY Entrepreneur Of The Year, men precis som alltid har vi fått följa, och inspireras av, fantastiska entreprenörsresor. Jag vet att juryn hade hårda överläggningar kring samtliga vinnare, konkurrensen var stenhård. Stort grattis till alla vinnare, och lycka till David Modig i världsfinalen, säger Carlos Esterling, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i Sverige, i ett pressmeddelande.

Juryns motivering för David Modig, vinnare av huvudpriset EY Entrepreneur Of The Year, löd: 

"Det krävs mod att lyckas som entreprenör. Det krävs driv att komma igen när efterfrågan försvinner. David Modig är en doldis som är världsledande inom sin nisch. Teknisk briljans och kompromisslöst kvalitetsfokus utmärker årets pristagare som nu siktar på rymden. En egenskap, ett varumärke och ett familjenamn – i David Modig förenas alla."

Fotnot: EY Entrepreneur Of The Year är en av världens främsta utmärkelser för entreprenörer. Tävlingen startade i USA 1986 och i Sverige började utmärkelsen delas ut 1995.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!