Vimmerbyföretaget tvingas varsla - igen

Vimmerbyföretaget Mediapartner har varslat sex anställda om uppsägning. Det är andra gången i år. Det första varslet togs tillbaka. Men nu tvingas man varsla igen.

Vimmerby 1 juni 2020 17:15

– Det är stendött med nya jobb just nu, så vi har inget val, säger Peter Strömdahl, projektledare och en av ägarna till Vimmerbyföretaget.

Mediapartner har 15 anställda. När coronautbrottet slog till i mitten av mars varslades åtta anställda.

– Det var dagarna före beslutet om korttidsarbete, så när den möjligheten kom tog vi kontakt med facket och löste situationen på det sättet istället och drog tillbaka varslen, säger Peter Strömdahl.

 

Nu är samtliga anställda korttidspermitterade, förutom en anställd som arbetar fullt. Men det räcker inte med de åtgärderna. Nu tvingas man ta till varsel igen. Det avser sex av de 15 anställda.

– Vi gör det som en försiktighetsåtgärd för att vi inte vet hur det ser ut i höst. De flesta av de varslade har jobbat länge hos oss och har långa uppsägningstider så eventuella uppsägningar verkställs inte förrän i början av november och vi hoppas förstås att vi inte behöver verkställa det alls, säger han.

 

Även på Mediapartners systerföretag i Västervik och Stockholm har man infört korttidsarbete på säljsidan.

– Det är stendött så det handlar bara om att hålla ut, finns inget annat. Vi har varit väldigt försiktiga med utdelningar och sånt och hållit i pengarna. Det har vi stor nytta av nu när hela marknaden bara avvaktar vart det här ska ta vägen. Jag har varit med om ett antal kriser förut, men ingenting som liknar det här. Man fattar ingenting.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa