Glädjebeskedet: Då öppnar ALV för säsongen

Datumet för öppnandet av årets säsong är spikat: "Nu är det officiellt. Den 28 maj kör vi", säger Joacim Johansson, VD på Astrid Lindgrens Värld. 

"Vi kommer att öppna för fullt", säger VD:n Jocke Johansson.

"Vi kommer att öppna för fullt", säger VD:n Jocke Johansson.

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Vimmerby2021-02-10 17:01

Nyheten släpptes på onsdagseftermiddagen.

"Vi planerar att öppna Astrid Lindgrens Värld den 28 maj. Vi vet ännu inte vilka förutsättningar som kommer råda då, men vi ser positivt på att få öppna. I denna annorlunda tid, då ingenting är som det brukar, får vi alla anpassa oss och hitta nya sätt. Vi har anpassat vår verksamhet efter regeringens och Folkhälsomyndighetens rådande riktlinjer och rekommendationer och jobbat fram rutiner och åtgärder för att kunna öppna på ett så tryggt sätt som möjligt", skrev ALV i ett pressmeddelande.

Efter det glädjebeskedet fick vi tag på VD:n Joacim Johansson.

Hur känns det?

– Det känns jättebra, det känns verkligen jättejättebra. Vi är väl rustade och har fortsatt i planeringen på den linjen som vi öppnade ifjol, vi hade ju trots allt öppet typ elva dagar förra året. Men det är klart: vi vet inte riktigt var vi kommer stå i maj med pandemin, men det vet ju ingen, säger Johansson och fortsätter:

– Om man nu ska tro något så tror jag personligen att vi återigen kommer vara i ett bättre läge, dels att det går mot sommar och det är normalt inte är en influensaperiod. Om man tittar på hur smittan spred sig förra sommaren så var det ganska lugnt då. 

Antalet gäster i parken kommer att begränsas, men vad det betyder vill Joacim Johansson inte svara på i dagsläget.

– Det är verkligen beroende på vad det kommer vara för restriktioner, så det vill vi inte spekulera för mycket i nu.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!