Bolagets vinst sjönk: "VÄrt huvudfokus Àr underhÄll"

Vimarhems vinst minskade frÄn nÀra nio miljoner till knappt 2,6 miljoner kronor mellan 2018 och 2019.

"VÄr huvudfokus Àr att underhÄlla vÄra fastigheter i den takt det krÀvs" sÀger Vimarhems vd Johan Oléhn, som tilltrÀdde i augusti ifjol.

"VÄr huvudfokus Àr att underhÄlla vÄra fastigheter i den takt det krÀvs" sÀger Vimarhems vd Johan Oléhn, som tilltrÀdde i augusti ifjol.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2020-05-08 07:00

– VĂ„rt huvudfokus Ă€r att underhĂ„lla vĂ„ra fastigheter och inte att gĂ„ plus i första hand. Överskottet Ă€r Ă€ndĂ„ ett sĂ€tt att stĂ€rka vĂ„r soliditet pĂ„ lĂ„ng sikt, sĂ€ger Vimarhems vd Johan OlĂ©hn, i en kommentar till det kommunala bostadsbolagets Ă„rsredovisning som lĂ€ggs fram för kommunfullmĂ€ktige pĂ„ mĂ„ndag.

Vinsten för 2019 blir knappt 2,6 miljoner. Det innebÀr att bolagets egna kapital ökar till 21,2 miljoner och att soliditeten stÀrks.

– Det Ă€r bra för framtida investeringar, sĂ€ger han.

Under 2019 bromsades den planerade byggnationen pÄ Pistolsmeden. Nu Àr det klart att Vimarhem istÀllet ska bygga pÄ Uven mitt i stan.

NÀra 13 miljoner kronor har gÄtt till underhÄll i ett dussintal olika bostadsomrÄden under Äret.

– Vi vill underhĂ„lla vĂ„ra fastigheter i den takt som krĂ€vs och vi hann inte riktigt med allt vi tĂ€nkt under 2019, Ă€ven att vi gasade pĂ„ med underhĂ„llet under hösten. Det Ă€r jĂ€tteviktigt sĂ„ att vĂ„ra befintliga hyresgĂ€ster trivs, sĂ€ger Johan OlĂ©hn.

Bolaget befarar fler outhyrda lÀgenheter i Är Àn i fjol.

– Vi har mĂ€rkt att vi behöver frĂ„ga fler intressenter pĂ„ varje lĂ€genhet, i varje fall i de mindre orterna. DĂ€remot ser vi inga problem inne i Vimmerby.

Det Àr en av anledningarna till att bolaget planerar en mer offensiv hemsida.

– Vi vill bli mer synliga för tĂ€nkta hyresgĂ€ster. Hemsidan ska ocksĂ„ bli bĂ€ttre för vĂ„ra befintliga hyresgĂ€ster. Vi ska göra en enkĂ€t för att se vad de förvĂ€ntar sig av oss som hyresvĂ€rd, sĂ€ger han.

Vimarhem har 1 329 lÀgenheter i kommunen.

Karta: Vimmerby kommun
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!