Vimmerbybördige författaren släpper ny bok

Samuel Karlsson från Vimmerby gjorde succé med förra deckaren som utspelades i Hultsfred. Nu kommer en ny från Tjust skärgård.

Nu släpper Samuel Karlsson från Vimmerby sin deckare "I mördarens skugga" som utspelar sig i Tjust skärgård.

Nu släpper Samuel Karlsson från Vimmerby sin deckare "I mördarens skugga" som utspelar sig i Tjust skärgård.

Foto: Privat bild

Vimmerby kommun2019-09-15 20:00

Samuel Karlsson bor numera i Stockholm men är uppvuxen i Djursdala utanför Vimmerby. 2018 slog han igenom med deckarboken "Morden på Mörkö" som är den första boken i den serien och som utspelar sig i Hultsfred. 

Boken blev en succé. När den släpptes gick den upp som etta på Storytel och med 35 000 lyssningar behöll den förstaplatsen i en hel månad.

Den nionde oktober släpper han "I mördarens skugga" där kommissarie Jessica Jackson kastas in i ett mysterium på en fiktiv ö utanför Västervik, i Tjust skärgård.

Vad har miljöerna kring Västervik och Hultsfred haft för betydelse för din kreativitet?

–  De betyder väldigt mycket. Jag tycker om den här lite ödsliga miljön med skogarna. De udda karaktärerna i böckerna hade inte fått plats i en storstad. Stockholm ger mig inte alls samma inspiration och känsla, säger Samuel Karlsson.

Stilen Samuel använder kallas för Country Noir som är en undergenre till deckare och som ofta handlar om mörka skogar och ödsliga hus. 

–  Tänk dig den där lite krypande känslan när det är mörkt och lite ensligt ute och långt till närmaste granne. Typerna i mina böcker är lite kufiska. 

Vad inspirerar dig?

– Jag gillar att berätta historier. Jag är uppvuxen i den lilla byn på landet och var mycket hos min farfar, som berättade många brutala historier från landsbygden. Det var väl inte helt politiskt korrekt att berätta de för barn men det var väldigt kul och berättandet gav mig en rikedom, säger Samuel Karlsson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!