Ulrica Messing är länets kandidat

På onsdagen tillkännagavs Kalmar läns kandidat till Guldklubban i Vimmerby. Ett pris som delas ut till "förtjänstfulla ordförandeskap".

Vimmerby kommun 16 oktober 2019 20:30

Priset delas ut av Styrelseakademien, SEB och Deloitte. Lokalföreningen Styrelseakademien Sydost område sträcker sig över tre län; Kronoberg, Kalmar och Blekinge, en kandidat har utsetts från varje län. 

– Vi vill lyfta fram goda förebilder, det behöver vi i alla sammanhang. Om ordförandeskapet sköts på rätt sätt blir det dynamik i styrelsen, säger Britt-Marie Karlsson från Deloitte och en av medlemmarna i den fyra personer starka kommittén som utsett kandidaten.

 

Under onsdagen hölls ett "Guldklubbe-event" på Vimmerby Stadshotell. Charlotte Heliosson, verksamhetsutvecklare på Styrelseakademien Sydost, läste en del ur nomineringen:

– Hon är energisk, driven och vill se både verksamheter och personal växa. Hon brinner för utveckling som sker i lagom takt för att inte äventyra företaget. Som person är hon empatisk och kommunikativ och vill inhämta synpunkter från alla.

Årets länskandidat är Ulrica Messing, ordförande för Astrid Lindgrens Värld AB. Hon tillträdde posten som ordförande 2010. 

– Det är mycket roligt. Jag är stolt över att vara ordförande för Astrid Lindgrens Värld AB, säger Ulrica Messing. 

 

Den 6 december samlas alla kandidater från hela Sverige på Grand hotel i Stockholm, där guldklubban kommer att delas ut.

– Det är ett bra sätt att synliggöra och professionalisera styrelseuppdrag och visa att det är ett viktigt arbete. Det ska bli intressant att träffa de andra nominerade och höra om deras verksamheter, säger hon. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Almapristagaren besökte Astrid Lindgrens skola: Var själv en upprorisk tonåring • "Jag kunde inte föreställa mig att det skulle bli såhär"

Almapristagaren besökte Astrid Lindgrens skola: Var själv en upprorisk tonåring • "Jag kunde inte föreställa mig att det skulle bli såhär"