"Vi gjorde rekord i alla kategorier"

"Vi gjorde rekord i alla kategorier. Vi har jättenöjda besökare som öser beröm, det känns skönt när man lagt ner så mycket jobb", säger Sven Gunnar Edström, ordförande i Smaka på Tjust.

Västerviks kommun 25 september 2019 12:00

Sven Gunnar Edström tror att succén i grunden handlar om att folk vill handla och uppleva saker lokalt. 

Det finns två saker som kan ha bidragit väldigt starkt till det stora antalet besökare, säger han. Det ena är Reko-ringen och det andra är den eko-butik han öppnat i Gamleby som har ett 55-tal lokala producenter och medlemmar i Smaka på Tjust. 

Han påpekar också det faktum att det ju är platserna man åker till som ska ta till sig äran av det här, då de olika ställena gör jättefina evenemang.

– Kommer man till ett ställe som känns bra så åker man vidare till nästa ställe också, säger Edström. 

Loftahammar och Blankaholm är två ställen som inte deltagit så mycket, varför?

– De har varit två öknar tidigare, Loftahammar och Blankaholm, även Gunnebo och Ankarsrum. Men vi har jobbat med detta. Blankaholm hade ju det som hette Vattenfronten men de (arrangörerna, red. anm) har flyttat så med det försvann en punkt.

Han berättar att bruksmuseets arrangemang i Överum är ett sätt att ändra på detta.  

Hur ska ni utveckla detta framöver?

– Ja det är väl det vi ska börja resonera om redan i morgon kväll på styrelsemötet, då vi har kick off för 2020 års evenemang. Hur man arrangerar detta jobb, för allt sker på ideell basis. 

Smaka på Tjust som förening ska se till att marknadsföringen funkar, avgifter betalas in, att det blir rätt på kartor – allt det organisatoriska. 

– Det är många praktiska frågor, säger Sven Gunnar Edström. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa