Ulvaeus mötte kyrkoherde inför publik

Det började med en intervjuförfrågan och resulterade i ett offentligt samtal på Slottsholmen mellan kyrkoherden och Björn Ulvaeus.

Västerviks kommun 29 september 2019 19:00

Många intresserade kom för att lyssna på det offentliga samtalet mellan Björn Ulvaeus och kyrkoherde Karin Björk på söndagen. 

Idén till mötet kom av en slump. I varje nummer av Södra Tjust pastorats egen tidning porträtteras en person och den här gången ville redaktören intervjua Björn Ulvaeus. Men det blev ingen intervju utan ett samtal inför publik kring frågeställningar om ett hållbart liv istället.

 

Men först berättade Björn Ulvaeus om helgen, då han gled in på scenen, under premiären av "Mamma mia the party" i London, iklädd scenkläder från 1977. Karin Björk hade varit på 50-årsfest med Abba-tema.

När sedan Björn Ulvaeus får frågan om vad ett hållbart liv är, vänder han sig till Karin Björk.

– Det går att leva ett hållbart liv på flera olika nivåer, dels som person, men också för samhället och på ett globalt plan, säger Karin Björk.

Björn Ulvaeus berättar att han tycker att ett hållbart liv handlar om att inte skada andra människor. 

– Att leva hållbart är också att ha ett skapande liv. Det handla om att skapa i stort som smått. I dag är klimatångesten intressant. Hur är mitt liv hållbart? Vi måste ändra vårt sätt att leva, säger Björn Ulvaeus som saknar ett gemensamt "vi" som kämpar åt samma håll.

 

Han menar att religionen hade en sådan funktion förut.

– Jag tänker att vi ändå har ett ansvar och göra det lilla vi kan. Att se till att mitt sätt att leva inte skadar andra. Det var och en gör har jättestor betydelse, säger Karin Björk.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa