Tipset ledde polisen rätt – fann 2,1 kilo knark hemma hos paret

En man i 30-årsåldern åtalas för grovt narkotikabrott efter att tillhandahållit 2,1 kilo narkotika.

En man står åtalad för grovt narkotikabrott efter att ha blivit påträffad med 2,1 kilo narkotika.

En man står åtalad för grovt narkotikabrott efter att ha blivit påträffad med 2,1 kilo narkotika.

Foto: Filip Gustafsson

Västerviks kommun2024-10-05 18:00

Tidigare har vi skrivit om att en i fallet gripen kvinna blev släppt på fri fot, medan mannen suttit häktad. Nu har mannen åtalas för grovt narkotikabrott. 

Enligt förundersökningsprotokollet observerade polisen en bostad som ligger på en mindre ort i kommunen. Anledningen var att polisen fått tips om misstänkt knarkaktivitet på adressen. 

Under observationen ser en av poliserna att en man på ett misstänkt sätt går ut från adressen med en väska mot källardörren. När han kommit tillbaka går han mot entrén och fortsätter bete sig misstänkt. 

Sedan väljer polisen att göra en husrannsakan där den åtalade mannen befinner sig med sin flickvän. När en av poliserna frågar om det finns narkotika i lägenheten pekar den åtalade på en hallbyrå där de ligger två bruna påsar, samt en genomskinlig liten påse med misstänkt preparat.

Den åtalade uppger även att han hämtat narkotikan nere i källaren, vilket stämmer med polisens iakttagelse. I källarförrådet påträffas mer narkotika och polisen upplever den åtalade som nervös under samtalen med polisen. 

Tillslaget ska ha ägt rum den 14 augusti. 

Totalt påträffades ungefär 2,1 kilo narkotika, där både amfetamin och det narkotikaklassade preparatet 2-MMC påträffades. Enligt åklagaren bör brottet bedömas som grovt på grund av den stora mängden. 

Enligt den åtalade ska en okänd man lämnat ifrån sig narkotikan, och att han förvarat drogerna åt honom ett tag mot betalning. Han har därför erkänt narkotikabrott, men anser inte att det var grovt.

Enligt förhören ska den åtalade ha nämnt att flickvännen vetat om narkotikan, men inte gått med på att den skulle förvaras i hemmet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!