Tio zombies tävlade i Kulijul

Läktaren i sporthallen i Västervik var full av förväntansfull publik. Utanför omklädningsrummen väntade de tävlande på sin tur.

Västerviks kommun 16 november 2019 20:00

Det är dags för drillföreningen Westervik twirling troops årligt återkommande evenemang Kulijul. Under två dagar tävlas det i dans, drill och cheerleading i sporthallen i Västervik. Lördagen ägnas åt tävlingsmoment och söndagen åt uppvisningar och prisutdelning.

Några tävlande är vitmålade i ansiktet, någon är svart under ögonen, andra har målat blod som rinner från ögon och öron. De är utklädda till zombies och ingår i drillgruppen Diamond från Västervik.

– Det känns pirrigt, vi är rädda att göra fel, säger Ronja Hägglund som är vitmålad långt ner på halsen. 

 

Hon tycker att de andra tävlande är väldigt duktiga.

– Här får ni träffa ett gäng zombies som ska drilla, säger Niklas Forslund när han presenterar drillgruppen för publiken.

Tävlingsbidrag är koreograferat av instruktören Anna Bodjo.

– Det gick bra, alla klappade händer, säger Thea Nyman efteråt, när gruppen samlas i omklädningsrummet. 

Det är dags att ta bort smink och hårklämmor. Tjejerna har tuperat sina hår och använt massor av hårspray. Det är inte alldeles lätt att borsta ut håret. Maja Kron får hjälp av Olivia Sjögren. 

 

Olivia Sjögren har tävlat i Kulijul i fem års tid. Hon tycker att hon lär sig nya saker för varje gång. 

Kompisen Ronja Hägglund som står bredvid har inte drillat lika länge.

Vad är det som är så kul med att drilla?

– Det är nya saker hela tiden och man träffar väldigt mycket vänner. Sen är det en väldigt kul sport, säger Ronja Hägglund som ser fram emot lördagskvällens fest.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa