Det är åtta år sedan som Kai Wong och Lisa Pei flyttade till Västervik efter studier i Örebro och Linköping. De hade bestämt sig för att öppna sushirestaurang och resultatet blev Wong sushibar. Då fanns inte mycket sushi i Västervik, och det och staden i sig avgjorde flytten.
De har gått bra från start, och de har ökat omsättningen varje år.
Sedan ett par år tillbaka har tankar funnits på att utöka verksamheten och nu blir de verklighet. Just nu väntar paret på bygglov för att bygga om på Kvarngatan 22, hörnhuset som nyss huserade Synproffsen.
– Det ska bli 40 sittplatser och vi ska fortsätta med vårt koncept, sushi och dumplings. Men vi kommer ha kafé också, berättar Lisa Pei.
Wong är ett familjeföretag. Lisa och Kai har två små barn och lägger mycket tid i företaget.
– Vi trivs med det men kan inte jobba jämt. Vi försöker få tag i sushikockar, men det är svårt. Jag är väldigt noggrann, säger Kai Wong och får roat medhåll från hustrun. Men tanken är att kunna anställa i alla fall en person.
Det finns en hel del sushi i Västervik, snart öppnar ytterligare en sushirestaurang i Galleria Tullporten. Men konkurrensen tar de med ro.
– Vi var lite nervösa när Guldkant satsade på sushi men vi märkte bara av det någon dag. Det är olika smaker, alla gör på sitt sätt. Våra kunder gillar oss och brukar komma tillbaka, säger Kai Wong.
Klivet blir ganska stort, men även det är de inte oroliga för.
– Nej, det är bara spännande och kul. Vi hoppas kunna öppna i februari, säger Lisa Pei.