Storhits att vänta när legendarer kommer

Den 11:e oktober får Västervik teater och konferens celebert besök. Dansbandslegenderna i forna Streaplers kommer för att bjuda på gamla storhits och rockmusik.

Västerviks kommun 23 september 2019 09:45

The Mule Skinner Band består av originalmedlemmarna från ett av Sveriges största dansband någonsin – Streaplers. Bandet skördade stora gramgångar under framförallt 60- och 70-talet med hits som "Diggity Doggety" och "Valentio". Nu är alltså de fyra originalmedlemmarna Håkan Liljeblad, Bjarne Lundqvist, Göran Liljeblad och Gert Lengstrand tillbaka på scen för att rocka.

– Vi var borta från varandra i många år. Men för fem år sedan frågade en företagsledare i Halmstad om vi kunde spela en kväll. Det blev en jävla succé och publiken höll på att riva hela stället när de såg oss tillsammans igen. Vi förstod nog inte riktigt vad vi hade åstadkommit och det var fantastiskt kul, säger Bjarne Lundqvist, trummis och sångare i bandet.

Under hösten är bandet aktuellt med en miniturné och ett av stoppen är alltså Västervik.

– Vi har varit i Västervik hur mycket som helst, men det var väldigt många år sedan. Det ska bli jättespännande och kul att komma tillbaka, speciellt med Towe Widerberg som gästspelar.

Vad kan publiken förvänta sig?

– Man kan förvänta sig våra stora 60-talshits blandat med några låtar från vår nya platta. Det är egentligen en resa från 1959 då bandet startade och fram till i dag.

I dag är alla medlemmar i 75-årsåldern och upplägget är såklart lite annorlunda jämfört med äventyren under 60-talet.

– På den tiden var vi idoler och unga. I dag är det mycket lugnare. När vi satt i turnébussen förr handlade det mest om vilka brudar som skulle komma på spelningen. I dag är vi mer intresserade om någon har en ny medicin. Men rocka, det kan vi fortfarande.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kommentera
Läs mer!

Västerviksmäklare i ovan roll under fullsatt humorshow: "Det var lite nervöst" • VIDEO: Hör låten och jublet

Västerviksmäklare i ovan roll under fullsatt humorshow: "Det var lite nervöst" • VIDEO: Hör låten och jublet

Pensionärsligan har genomfört sin sista kupp • Catharina Ingelman Sundberg till Västervik med sin nya bok

Pensionärsligan har genomfört sin sista kupp • Catharina Ingelman Sundberg till Västervik med sin nya bok
Visa fler
Ämnen du kan följa