Storhits att vänta när legendarer kommer

Den 11:e oktober får Västervik teater och konferens celebert besök. Dansbandslegenderna i forna Streaplers kommer för att bjuda på gamla storhits och rockmusik.

Till spelningen i Västervik får The Mule Skinner Band sällskap av Towe Widerberg. Enligt Bjarne Lundqvist, andra till vänster, kan publiken vänta sig en nostalgisk resa från 50-talet och fram till i dag.

Till spelningen i Västervik får The Mule Skinner Band sällskap av Towe Widerberg. Enligt Bjarne Lundqvist, andra till vänster, kan publiken vänta sig en nostalgisk resa från 50-talet och fram till i dag.

Foto: Pressbild

Västerviks kommun2019-09-23 09:45

The Mule Skinner Band består av originalmedlemmarna från ett av Sveriges största dansband någonsin – Streaplers. Bandet skördade stora gramgångar under framförallt 60- och 70-talet med hits som "Diggity Doggety" och "Valentio". Nu är alltså de fyra originalmedlemmarna Håkan Liljeblad, Bjarne Lundqvist, Göran Liljeblad och Gert Lengstrand tillbaka på scen för att rocka.

– Vi var borta från varandra i många år. Men för fem år sedan frågade en företagsledare i Halmstad om vi kunde spela en kväll. Det blev en jävla succé och publiken höll på att riva hela stället när de såg oss tillsammans igen. Vi förstod nog inte riktigt vad vi hade åstadkommit och det var fantastiskt kul, säger Bjarne Lundqvist, trummis och sångare i bandet.

Under hösten är bandet aktuellt med en miniturné och ett av stoppen är alltså Västervik.

– Vi har varit i Västervik hur mycket som helst, men det var väldigt många år sedan. Det ska bli jättespännande och kul att komma tillbaka, speciellt med Towe Widerberg som gästspelar.

Vad kan publiken förvänta sig?

– Man kan förvänta sig våra stora 60-talshits blandat med några låtar från vår nya platta. Det är egentligen en resa från 1959 då bandet startade och fram till i dag.

I dag är alla medlemmar i 75-årsåldern och upplägget är såklart lite annorlunda jämfört med äventyren under 60-talet.

– På den tiden var vi idoler och unga. I dag är det mycket lugnare. När vi satt i turnébussen förr handlade det mest om vilka brudar som skulle komma på spelningen. I dag är vi mer intresserade om någon har en ny medicin. Men rocka, det kan vi fortfarande.

Karta: Västerviks Teater & Konferens
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!