Stor vattenskada i kommunservicehuset

En stor vattenläcka har drabbat kommunservicehuset. Flera verksamheter har fått flytta till andra ställen i stan.

När Christer Lundh kommer in i kommunservicehuset på kvällen är det flera centimeter vatten på golvet.

När Christer Lundh kommer in i kommunservicehuset på kvällen är det flera centimeter vatten på golvet.

Foto: Sanna Hogman Fernandi

Västerviks kommun2019-09-05 17:00

Orsaken var att en koppling till en vattenautomat hade brustit i kommunservicehuset.

–  Vid tiotiden på kvällen ringde Länsförsäkringar och sa att det skett en vattenskada. Jag åkte dit tillsammans med vaktmästaren. Då hade vattnet stått och runnit under en halv dag och en del av lokalen var vattenfylld upp till några centimeter, säger Christer Lundh, administrativ chef på Västerviks kommun och verksamhetsansvarig.

Vattenläckan hade startat på första våningen, för att snabbt gå igenom golvet till bottenvåningen och vidare ner till garaget, berättar Christer Lundh. 

–  Vi hade en sugbil som sög upp så mycket vatten som möjligt. Nu har vi fått flytta iväg en del av verksamheten under tiden som vi sanerar, säger Christer Lundh.

Cirka tio anställda har påverkats direkt av saneringen och sitter därför placerade på  Strömsgatan 9 (Centrumgården) och på Nygatan 12. I centrumgårdens lokaler sitter bland andra Överförmyndarenheten. En mer detaljerad beskrivning av de verksamheter som tillfälligt tvingats flytta finns på kommunservicehusets entrédörr. 

– Halva lokalen blev skadad så vi som är kvar har trängt ihop oss i den del som inte blev vattenskadad, säger Christer Lundh.

Påverkar detta på något sett er verksamhet?

– Nej vi bedriver verksamheten precis som vanligt. Det är bara det att man får gå till andra adresser för att besöka de verksamheter som flyttats under saneringstiden. 

När beräknas saneringsarbetet vara färdigt?

– Bygg räknar med att lokalerna ska vara återställda under mars månad, så cirka ett halvår kommer det att ta, säger Christer Lundh. 

Saneringen förväntas ta ett halvår.
Saneringen förväntas ta ett halvår.
Karta: Kommunservice
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!