Snart får spelsugna sitt lystmäte stillat

Det drar ihop sig till spelhelg i Västervik. Rollspel, miniatyrspel, brädspel, figurspel, kortspel, digitala spel – ja, här finns plats för i stort sett allt.

David Petersson Ramvall och Johan Mårtensson har dukat upp spelet Age of Sigmar på ett stort bord i lokalen.

David Petersson Ramvall och Johan Mårtensson har dukat upp spelet Age of Sigmar på ett stort bord i lokalen.

Foto: Lotta Gometz

Västerviks kommun2019-10-28 20:00

Det är föreningen Västerviks Spelhobby som för femte gången i ordningen nu arrangerar spelkonventet Baycon i Västervik.

Platsen är Järnet där föreningen numera håller till, och datumen att lägga på minnet är den 1-3 november.

Bland annat vankas turneringar, till exempel i fantasy-figur-spelet Warhammer 40k.

– För just det spelet krävs föranmälan men i övrigt går det utmärkt att bara komma hit spontant och testa sådant som man är nyfiken på. Här finns många vänliga människor som gärna berättar om spelen och hur de går till, säger föreningsmedlemmen Mikael Westerlund. 

– I år har vi gratis entré, och det är just med förhoppningen att fler spelintresserade ska hitta hit, amatörer såväl som vana spelare, säger han. 

Föreningen grundades för ungefär tio år sedan av ett kompisgäng i Västervik och sedan dess har antalet medlemmar gått lite upp och ner, berättar Mikael. Just nu är man ett 60-tal medlemmar.

När vi besöker Järnet denna kväll pågår förberedelserna för fullt inför det kommande konventet. I ett av rummen har David Petersson Ramvall och Johan Mårtensson "dukat upp" fantasyspelet Age of Sigmar. Det är ett miniatyrspel med en mängd figurer.

De har båda samlat på delarna under lång tid, och själva satt ihop terräng och pjäser – ett pilligt och tidskrävande arbete. 

– Det är roligt och en del av hobbyn, säger Johan.

– Men om man inte gillar den biten kan man ju alltid köpa eller låna färdiga spel av andra, lägger David Petersson Ramvall till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!